Tvrtka sa 280 zaposlenih isplatiti će božićnice i bonuse u vrijednosti do 7.500 kuna

Foto: Davor Puklavec / Pixsell Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Uz već ranije propisano da je božićnica do 2.500 kuna neoporeziva, ukupni godišnji neoporezivi primitci izmijenjenim pravilnikom penju se na 7.500 kuna.

Importanne grupa izvijestila je u ponedjeljak da će njezinih 280 zaposlenika dobiti božićnice i bonuse u vrijednosti do 7.500 kuna, zahvaljujući novim mjerama Vlade.

"Uprava tvrtke Importanne d.o.o. donijela je odluku po kojoj će svih 280 zaposlenih djelatnika dobiti božićnice i bonuse u vrijednosti do 7.500 kuna. Importanne grupa svojim djelatnicima godinama isplaćuje božićnicu u iznosu od 2.500 kuna, a zahvaljujući novim mjerama, ove godine se uvode bonusi i nagrade u vrijednosti do 5.000 kuna", ističe se u priopćenju.  

Predsjednik Uprave i vlasnik Importanne grupe Ciril Zovko pozdravio je odluku Vlade o povećanju neoporezivog dijela za isplatu božićnica, regresa i nagrada, poručivši da je kvalitetan radnik ključ uspjeha za tvrtku i da su sve mjere koje rasterećuju cijenu rada dobrodošle. 

U sastavu Importanne grupe posluju tvrtke koje upravljaju s trgovačkim centrima Importanne centar i Galleria Business Center u Zagrebu i hotelskim lancem Importanne Hotels & Resort u Dubrovniku.

Sukladno najavama ministra financija Zdravka Marića, 30. studenoga ove godine u Narodnim novinama objavljen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak, koji je stupio na snagu 1. prosinca. Prema izmijenjenom pravilniku, porez na dohodak se ne plaća na isplaćene nagrade za radne rezultate i druge oblike dodatnog nagrađivanja radnika, kao što su dodatna plaća, dodatak uz mjesečnu plaću i slično, u iznosu do 5.000 kuna.

Uz već ranije propisano da je božićnica do 2.500 kuna neoporeziva, ukupni godišnji neoporezivi primitci izmijenjenim pravilnikom penju se na 7.500 kuna.

Komentari (2)
 • miami
  miami 16:18 3.12.2018.

  Dajte više prestanite sliniti nad tuđim novcem !……Dajte prestanite pojačavati socijalne razlike,
  maltretirati poslodavce , ŽICATI ono , što VAM NE PRIPADA …!

  Novinarsko lobiranje, ŽICANJE , i naglašavanje ISPLATA , koje samo vrlo rijetki mogu realizirati-
  prevršilo je svaku mjeru ..!
  Toliko ste prozirni u svojem drukanju, POHLEPI - , izuzećima iz kaljuže hrvatske
  ekonomije - onih exkluzivnih izuzetaka , gdje politika caruje- da je više mučno čitati
  Vaše stalno traženje IGLE U PLASTU SIJENA ….tj. firmi koje će isplatiti više od 2500,00 kuna neoporezivo….kako bi i sebe i svog poslodavca STAVILI NA LISTU SRAMA- ako Vam ne isplati
  koju kunu više- …………..

 • geron
  geron 14:36 3.12.2018.

  Želite li zaraditi osnovne poslove od kuće koristeći stolno ili prijenosno računalo 4 do 6 sati dnevno, platiti 91 dolara po satu i primati ček svaki tjedan i odabrati svoje radno vrijeme …

  Zatim pogledajte ovu vezu/……>>>>> http://www.WebJob33.Com [webjob33.com]

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve