Zaba i HT ulaze u vlasništvo Optime

Autor: Bernard Ivezić , 02. travanj 2013. u 22:01
Matija Martić imat će samo 3,6 posto/PIX

Prema Planu financijskog i operativnog restrukturiranja Optima je dužna 1,1 milijardu kuna.

Iako Plan financijskog i operativnog restrukturiranja Optima telekoma izgleda kao da je pisan zajedno s najvećim vjerovnikom Zagrebačkom bankom, neslužbeno se može doznati da to nije bilo tako već da ga je operater napisao sam.

Ni Optima telekom ni Zagrebačka banka nisu bili raspoloženi za komentar, a u branši se tvrdi da će u ovom slučaju odluka Zabe biti presudna. Prema Planu financijskog i operativnog restrukturiranja Optima je dužna 1,1 milijardu kuna od čega od dobavljača i vjerovnika traži da 489,8 milijuna kuna pretvore u kapital, kamate i naknade u iznosu od 68,6 milijuna kuna otpišu te time ukupan dug svedu na 529,5 milijuna kuna.  Ukoliko se taj plan prihvati najveći pojedinačni dioničar Optima telekoma postala bi Zagrebačka banka s udjelom od 38,7 posto.

Drugi pojedinačno najveći dioničar Optime s 6,8 posto udjela postao bi Hrvatski telekom, inače najveći konkurent operatera u fiksnim telekomunikacijama. Vlasnik skrbničkog računa u Zabi dobio bi još 4 posto, Raiffeisenbank Austria 3,8 posto i Matija Martić, osnivač Optime s 3,6 posto udjela. Optima se planom obvezuje da će preostali dug do 2017. godine smanjiti na 330 milijuna kuna uz najavu dodatnih 292 milijuna kuna kapitalnih investicija.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Znači ipak ima i vatre a ne samo dima oko one informacije od jučer?

New Report

Close