Viadukt u igri za izgradnju dionice autoceste na sjeveru BiH

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. veljača 2013. u 17:49
Photo: Matija Topolovec/PIXSELL

Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH, čije je sjedište u Mostaru, objavilo je u četvrtak da je otvorilo ponude za izgradnju dionice Svilaj-Odžak autoceste na međunarodnom koridoru Vc na sjeveru BiH.

Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH, čije je sjedište u Mostaru, objavilo je u četvrtak da je otvorilo ponude za izgradnju dionice Svilaj-Odžak autoceste na međunarodnom koridoru Vc na sjeveru BiH, među kojima je i ponuda konzorcija koji predvodi hrvatski Viadukt.

Kako su priopćile Autoceste FBiH, za izgradnju dionice duge 13 kilometara ponude su dostavile Granit AD iz Makedonije, konzorcij Viadukt d.d. (Hrvatska) i Hering d.d. (BiH), te konzoricij kojega čine Strabag AG (Austrija), Euro-Asfalt d.o.o. (BiH) i Željezničko-građevinsko poduzeće d.d. (BiH).

Prema međunarodnom natječaju, uz izgradnju dionice Svilaj-Odžak ponuđač treba sudjelovati u izgradnji međunarodnog graničnog prelaza Svilaj na Savi prema Hrvatskoj te izgradnju još jedne petlje za priključenje grada Odžaka na Koridor Vc.

Autoceste Federacije BiH najavile su da će nakon analize natječajnih i tehničkih uvjeta iz ponude donijeti odluku o najpovoljnijem ponuđaču.

Kako navode mediji u BiH, financijski najpovoljniju ponudu dostavio je konzorcij Strabaga sa cijenom od 82,8 milijuna eura, zatim konzorcij Viadukta s ponudom od 98,7 milijuna eura te Granit AD koji bi dionicu autoceste izgradio za 112,9 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close