Valamaru dobit rasla 20%, ostvarili 1,84 mlrd. kuna prihoda i najavljuju otvaranje 600 novih radnih mjesta

FOTO: Press FOTO: Press

Prema revidiranom godišnjem izvješću poslovanja za 2017. godinu, najveća turistička tvrtka u Hrvatskoj Valamar Riviera ostvarila je ukupne prihode u iznosu od 1,84 milijardi kuna što je za 17% više nego u 2016. godini.

Rast prihoda prvenstveno je vezan za rast noćenja od 20% i povećanje prosječne cijene od 6,4%. Ostvaren je snažan rast operativne dobiti (prilagođena EBITDA) od 20% na razinu od 623 milijuna kuna uz povećanje operativne efikasnosti i ostvarenje prilagođene EBITDA marže od 35%. Tržišna vrijednost dionice Valamar Riviere u protekloj godini povećana je za 26%.

Ostvareni rast rezultat je velikih ulaganja u portfelj proteklih godina uključujući najveći investicijski ciklus od 906 milijuna kuna realiziran za sezonu 2017. godine, rasta potražnje za ponudom i uslugama više dodane vrijednosti, rasta direktne prodaje te uspješnog poslovanja poduzeća Imperiala d.d. koje je Valamar s AZ fondom preuzeo 2016. godine.

Valamar nastavlja s razvojem te će u 2018. godini uložiti 705 milijuna kuna. Ključne ovogodišnje investicije uključuju dovršetak Valamar Girandella Resorta u sklopu koje će Valamar otvoriti svoj prvi Kinderhotel 5*, uređenje dubrovačkog hotela Valamar Argosy, obnovu hotela Imperial na Rabu te nastavak investicija u kampove u Istri i na otoku Krku, sve u okviru strategije rasta kroz ulaganja unutar koje je dosada uloženo više od 4 milijarde kuna u hrvatski turizam.

„ U Valamaru nastavljamo s ulaganjima, ove godine otvorit ćemo 600 novih radnih mjesta te posebni fokus staviti na daljnja poboljšanja primanja i razvoj djelatnika“, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

U veljači 2018. godine Centar za restrukturiranje i prodaju je prihvatio ponudu Valamara za kupnju 55,48% temeljnog kapitala Hoteli Makarska d.d. U akviziciju Hotela Makarska d.d. Valamar Riviera ulazi u partnerstvu s AZ obveznim mirovinskim fondovima s kojima je 2016. godine zajednički realizirana akvizicija većinskog udjela u Imperialu d.d. na otoku Rabu.

Prema prijedlogu Nadzornog odbora, ostvarena neto dobit 2017. godine u iznosu od 232 milijuna kuna bit će raspoređena u zadržanu dobit, a Glavnoj skupštini predlaže se donošenje odluke o isplati dividende u svoti od 0,90 kuna po dionici, što je 12,5% više nego 2016. godine i u skladu je sa strateškim ciljem postizanja atraktivne i dugoročno održive dividende dioničarima.

 

Komentari (1)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve