Valamar Rivijera: rast prihoda za 204 posto

Autor: Poslovni.hr/H , 28. travanj 2016. u 15:42
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Sve destinacije i turistički objekti Valamar Rivijere u prva tri mjeseca zabilježili su rast noćenja od ukupno 81 posto te značajan porast prihoda od prodaje.

Valamar Riviera u prvom je tromjesečju ostvarila ukupne prihode u iznosu 86,5 milijuna kuna, što je za 58,1 milijun kuna ili 204 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, izvjestili su u četvrtak iz te tvrtke.

Značajan rezultat, kako navode, posljedica je visokog porasta prihoda od prodaje i rasta financijskog prihoda, međutim nije indikacija predviđanja rasta na godišnjoj razini jer rezultati prvog kvartala imaju minimalan utjecaj na ukupne godišnje prihode.

Financijsko izvješće pokazuje da je kompanija prvo tromjesečje završila s gubitkom od 95,5 milijuna kuna. Usporedbe radi, u istom razdoblju godine ranije gubitak je iznosio 149,3 milijuna kuna.

Sve destinacije i turistički objekti Valamar Rivijere u prva tri mjeseca zabilježili su rast noćenja od ukupno 81 posto te značajan porast prihoda od prodaje.

Prihodi od prodaje u prvom kvartalu ove godine iznose 46 milijuna kuna, što je porast od 29 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Pritom je najznačajniji utjecaj imao segment hotela i ljetovališta s 4 i 5 zvjezdica u destinacijama Dubrovnik i Poreč kao rezultat zanimljivih i atraktivnih konferencija i poslovnih događanja te ranijih Uskršnjih blagdana.

Valamar je u promatranom razdoblju zabilježio i značajno postotno povećanje bukinga realiziranih i najavljenih noćenja do kraja godine.

Trend pojačanog bukinga posebno je naglašen u hotelima i ljetovalištima u koje su proteklih godina investirana značajna sredstva u podizanje kvalitete objekata i kreiranje inovativnih usluga i sadržaja, navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close