Valamar i formalno prešao naše granice

Autor: Marta Duić , 20. kolovoz 2018. u 22:00
Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara/VALAMAR

Objekt je u području Salzburških Alpa, standardni je skijaški hotel, ima ponudu za 4 zvjezdice i kapacitet od 80 smještajnih jedinica.

Nakon što su pred kraj srpnja objavili kako su predali obvezujuću ponudu za kupnju hotela Petersbühel 4* u austrijskom skijalištu Obertauern, najveća domaća turistička kompanija sada je i formalizirala tu akviziciju.

Kako su jučer priopćili iz Valamara, kupoprodajni ugovor je potpisan. Njime će ovaj domaći "igrač" prvi put iskoračiti izvan hrvatskih granica, što i u samom Valamaru ističu kao iznimno važan iskorak u njihovu poslovanju.  "Austrija je značajna turistička zemlja za odmorišni turizam s nizom potencijalnih sinergija za poslovanje hrvatskih turističkih kompanija pa je prema tome i logičan izbor za početak internacionalizacije poslovanja", poručilo je jučer vodstvo Valamara. 

Kadrovska sinergija
Treba reći da je, kako je Poslovni dnevnik već pisao u srpnju, za kompaniju, koja se u Hrvatskoj bavi uglavnom ljetnim turizmom, ovo predstavlja i iskorak u smislu kreiranja prvog skijaškog turističkog proizvoda te bi kao takav mogao prerasti u "pilot" za neka nova preuzimanja u budućnosti. osim toga, u vrijeme kada je kvalitetna radna snaga domaćim hotelijerima dostupna "na kapaljku", austrijski biznis mogao bi poslužiti i kao idealna prilika za kadrovsku sinergiju. To znači da bi se otvorila mogućnost da se radnici sele iz zimske u ljetne destinacije i obrnuto, čime bi se povećao i broj stalno zaposlenih.

Logičan prvi korak
"Internacionalizacija poslovanja jedan je od ključnih strateških ciljeva razvoja kompanije u idućem razdoblju. Austrija ima razvijen odmorišni turizam, posebno zimi, te predstavlja logičan prvi korak u širenju izvan Hrvatske s obzirom na projicirane sinergije u zapošljavanju, operativnom upravljanju te emitivnim tržištima koja su vrlo slična onima koja mi imamo ljeti", komentirali su u Valamaru prilikom prve najave ove akvizicije.  Inače, preuzeti objekt standardni je skijaški hotel u Salzburškim Alpama s 80 smještajnih jedinica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close