Uspješan posao Gredelja i američkog partnera

Autor: Poslovni.hr , 24. srpanj 2017. u 14:03
FOTO: Press

Tvornica željezničkih vozila Gredelj i američka tvrtka NRE (National Railway Equipment Company) danas započinju s isporukom četiri od ukupno sedam lokomotiva koje su u Gredeljevim pogonima prošle složeni postupak proizvodnje i prilagodbe potrebama krajnjeg korisnika.

Radi se o dizelskim lokomotivama serije NGT 26CW-3 koje su namijenjene za vuču teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama, a isporuka preostale tri lokomotive bi trebala započeti sredinom kolovoza.

Kvalitetna i pravovremena realizacija ovoga projekta nastavak je dugogodišnje uspješne suradnje s američkim partnerom NRE tijekom koje je Gredelj isporučio niz novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje uspješno voze na mnogim svjetskim prugama. Radi se o ukupno 78 lokomotiva različitih tipova, a osobito je važno istaknuti činjenicu da su od otvaranja stečajnog postupka uspješno dovršeni projekti na 44 lokomotive za potrebe NRE. Ti su podaci svojevrstan dokaz Gredeljeve sposobnosti i kvalitete, kao i konkurentnosti na iznimno kompetitivnom inozemnom tržištu.

Stoga je realno očekivati da će Gredelj i dalje biti prepoznat kao kompanija koja je svojim iskustvom, tehnološkim i stručnim resursima kapacitirana za realizaciju zahtjevnih projekata te da će se taj uspješan trend nastaviti i u budućnosti zaključenjem novih poslova na domaćem i svjetskom tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close