Đuro Đaković želi sudjelovati u restrukturiranju HŽ Carga

Autor: Poslovni.hr , 31. siječanj 2013. u 16:15
Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Sudbina društva HŽ Cargo ima direktni utjecaj na poslovanje Divizije Transport zbog čega se ĐĐ grupa odlučila za aktivniju ulogu u ovom konzorciju.

Đuro Đaković dostavio je Zagrebačkoj burzi informaciju o iskazivanju interesa za sudjelovanjem u restrukturiranju HŽ Carga.

Naime, konzorcij sastavljen od društava za upravljanje fondovima rizičnog kapitala – Nexus Private Equity Partneri za fond Nexus FGS i Quaestus Private Equity za fond Quaestus Private Equity Kapital II, dio kojeg je Đuro Đaković Holding, iskazao je interes Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture za sudjelovanjem u restrukturiranju HŽ Carga.

Kako se kaže u obavijesti, sudbina društva HŽ Cargo ima direktni utjecaj na poslovanje Divizije Transport zbog čega se Đuro Đaković grupa odlučila za aktivniju ulogu u ovom konzorciju.

Đuro Đaković kao jedini proizvođač teretnih vagona u Hrvatskoj svoju ulogu u konzorciju vidi u osiguranju svojih poslovnih interesa, prije svega očuvanju svoje tržište u RH, proizvodnje teretnih vagona u Slavonskom Brodu i naplate postojećihj potraživanja od HŽ Carga. U obavijesti se istovremeno navodi kako suedjlovanje u konzorciju ne znači ujedno i interes Grupe za ulazak u segment transportnih usluga.

Komentirajte prvi

New Report

Close