Đuro Đaković u ponedjeljak ide u novi test na tržištu

Autor: Marija Brnić , 11. srpanj 2017. u 22:00
Predsjednik Uprave Tomislav Mazal, Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Prezentacija za investitore 17. srpnja kada starta i upis novih dionica, cilj je 152 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave grupacije Đuro Đaković Tomislav Mazal pozvao je potencijalne investitore na menadžment prezentaciju postupka dokapitalizacije tvrtke izdavanjem novih dionica, koja će se u zagrebačkom hotelu Esplanade upriličiti 17. srpnja.

Tog dana ujedno i starta novi pokušaj upisa dionica, nakon što prije dva mjeseca nije prikupljen potreban kapital da bi se postupak smatrao uspješnim. Uprava kompanije je slab odaziv tada pravdala lošim tajmingom i slabim funkcioniranjem domaćeg tržišta kapitala, pa je stoga zatražila i od skupštine nedavno dobila odobrenje za novi pokušaj osiguranja potrebnog kapitala.Kao i u prethodnom pokušaju dokapitalizacije, planirano je da se prikupi najviše 152 milijun kuna, čime bi se u slučaju maksimalnog odaziva investitora postojeći temeljni kapital udvostručio, na 303,9 milijuna kuna. Namjena novca je ulaganje u obrtni kapital i razvoj proizvoda, a 5% za otpremnine.

Povećanje temeljnog kapitala provodi se uplatom u novcu, izdavanjem najviše 7,6 milijuna novih redovnih dionica, pojedinačne nominalne vrijednosti 20 kuna, a konačna cijena ovisit će o interesu ulagača. Dokapitalizacija se odvija uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara, koji će moći sudjelovati u izdanju novih dionica, a pravo na upis imat će svi investitori koji uplate najmanje 800 tisuća kuna. Upis će se moći obaviti do 21. srpnja u 14 sati, a bude li interesa, uprava kompanije predviđa i mogućnost produljenja razdoblja upisa od 24. srpnja do 28. srpnja.      

Komentirajte prvi

New Report

Close