Đuro Đaković borbenim stanicama oprema američke oklopnjake u Njemačkoj

Autor: Poslovni.hr , 07. siječanj 2016. u 12:10
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ovu vijest dobro su primili u slavonskobrodskom Đuri Đakoviću, s kojim tvrtka Kongsberg Protech Systems (KPS) ima potpisan sporazum o suradnji na razvoju, proizvodnji i prodaji MCT-30.

Američki proizvođač oklopnih vozila Stryker, tvrtka General Dynamics Land Systems, obavijestio je prije desetak dana norvešku obrambenu tvrtku Kongsberg da je njezina stanica MCT-30 Protector (Middle Caliber Turret 30 mm, daljinski upravljana stanica srednjeg kalibra) odabrana kao oružani sustav za opremanje vozila Stryker.

Kako neslužbeno doznaju u listu Defender, prvenstveno će biti riječ o opremanju 2. konjičke regimente (2nd Cavalry Regiment), stacionirane u Njemačkoj. Ovu vijest dobro su primili u slavonskobrodskom Đuri Đakoviću, s kojim tvrtka Kongsberg Protech Systems (KPS) ima potpisan sporazum o suradnji na razvoju, proizvodnji i prodaji MCT-30.

Đuro Đaković – Specijalna vozila (ĐĐSV) temeljem tog sporazuma preuzeo je obvezu razvoja nekih specifičnih sustava kao što su protuoklopna zaštita i povećanje elevacije topa te integracije sustava protuoklopnih raketa. ĐĐSV proizveo je više setova komponenti stanica za potrebe testiranja i marketinških aktivnosti što je vrlo dobra referenca za nastavak suradnje u serijskoj proizvodnji.

Komentirajte prvi

New Report

Close