U upravi Agrokora odvijao se obiteljski triler: Todorićevi sinovi pokušavali su uvjeriti oca da su bankrotirali

Autor: Poslovni.hr , 09. travanj 2017. u 10:53
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Večernji list napravio je rekonstrukciju posljednjih tjedan dana drame u Agrokoru s nizom do sada manje poznatih ili nepoznatih detalja.

Kad je ruski veleposlanik Anvar Azimov 10. veljače na konferenciji za novinare rekao: “Nećemo više davati kredite Agrokoru”, poslovna drama hrvatskog giganta preselila se i u javni prostor. Dramu se najprije pokušali utišati, uz opravdanje da je to samo još jedan verbalni ispad ruskog veleposlanika. No samo nekoliko dana poslije počeli su tajni sastanci u Vladi. A od tada do danas vijesti o Agrokoru ne skidaju se s naslovnica novina i TV ekrana. Počeo se odmotavati karcinom hrvatskih kompanija pod pokroviteljstvom Agrokora i ubrzo je postalo jasno: Agrokor je pred bankrotom, a o njegovoj sudbini ovise tisuće radnih mjesta i stotine tvrtki. I treba ga spasiti, piše Večernji list.

Odjednom je zavladala nevjerojatna nervoza. Političari koji su bili izloženi spašavanju posrnulog giganta i pisanju zakona bili su vidljivo neispavani i iscrpljeni. U upravi Agrokora odvijao se pravi obiteljski triler. Todorićevi sinovi pokušavali su uvjeriti oca da su bankrotirali. No nekome tko je godinama stvarao i razvijao takav gigant bilo je teško prihvatiti poraz. Oni koji su svojedobno prolazili kroz sličnu situaciju savjetovali su ga da prepusti upravljanje drugima, da se spakira i vrati kad se nešto popravi.

Dramu su proživljavali i članovi Vlade. Bolji poznavatelji ekonomije u Plenkovićevu timu znali su da to povlači za sobom gubitak radnih mjesta, pad BDP-a… Kada su to priopćili i premijeru, shvatio je problem. Navodno se i zaprepastio, a kako i ne bi. Od tada pa do danas traje do sada neviđena utrka na ovim prostorima za spas kompanije, čija bi propast u ponor povukla desetke tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH i Srbiji.

Cijelu zanimljivu analizu s nizom do sada manje poznatih detalje pročitajte ovdje. 

Komentari (11)
Pogledajte sve

stvarno same laži, naš tajo svaki dan iša u frizera i svi su vidjeli i pazili na njegov ritual, a vidi sada, na kraju oni ošišani

Sad se izgledao pronašao Pedro, koji će visiti za sve naše nesposobnosti. Svi koji gledaju malo dalje od ruba vlastitog tanjura znaju, da je većina našeg gospodarstva nespremna za tržišnu utakmicu. Da nije tako, nebi im trebao Agrokor i tolika ovisnost o Konzumu, koji čini tek 30% maloprodaje u Hrvatskoj, nego bi stavili jaja u više košara i time diverzificirali rizik ovisnosti o jednoj kompaniji. Interesantno je, kako nitko ne spominje nagomilane dugove blokiranih, firmi i fizičkih osoba, koje duguju samo državi preko 10 mild. kuna poreza i doprinosa, a rulja željna krvi, diže galamu na Agrokor. Sad će Tolušić s poštenom trgovačkom praksom pokušati naše poduzetike još više spasiti/ulijeniti, dok kompletno ne propadnu, a obiteljima s malim prihodima, povećanjem cijena osnovnih artikala, još više zagorčati život. Apropos rub vlastitog tanjura….

Da se netko usudio pravit rekonstrukcije barem prije godinu ili dvije.

Pokušavali su ga uvjeriti….? Znači, nisu uspjeli ………??? Kupio je , svojevremeno polikliniku..
sad će živjeti od drugih poslova koje mu ne mogu uzeti…

New Report

Close