Kutinska tvrtka dobila posao u Srbiji vrijedan 6,2 milijuna eura

Autor: Saša Paparella , 18. rujan 2017. u 07:58
Tvrtka iz Kutine zapošljava 35 ljudi

Turbomehanika je dugogodišnji zastupnik General Electrica, s kojim je dala ponude na tenderima.

Tvrtka Turbomehanika iz Kutine dobila je 6,2 milijuna eura vrijedne poslove na dva tendera za modernizaciju opreme u tvornici etilena pančevačke HIP Petrohemije.  

"Prvi, 2,5 milijuna eura vrijedan posao je zamjena regulacije na tri turbo linije na pogonu proizvodnje etilena. Tu smo se prijavili skupa s General Electric Energy (GEE), kompanijom koju zastupamo na području bivše Jugoslavije. Drugi posao, vrijedan 3,7 milijuna eura je zamjena instrumentacije, gdje smo dali zajedničku ponudu s GEE, Emersonom i zajednicom domaćih ponuditelja, srpskih tvrtki s kojima surađujemo", rekao nam je Ivan Majstrović, direktor i vlasnik Turbomehanike. 

 

20 godina

tvrtka iz Kutine radi na srpskom tržištu i sklapa velike poslove

Fantastična iskustva
"Na jednom od tih projekata Petrohemije radimo već 18 godina. U Srbiji smo prisutni još od 1997. sklapamo velike poslove, sudjelujemo u značajnim projektima i imamo fantastična iskustva. Radimo za Naftnu industriju Srbije (NIS), opremamo veliku termoelektranu Nikola Tesla", kaže Majstrović.  U dijelu srpskog tiska pojavile su se navodne optužbe drugih ponuđača koji tvrde da Turbomehanika ne ispunjava uvjete tendera, odnosno nema reference za projekte, niti traženi financijski kapacitet. Navodi se i da su zbog toga Petrohemiji uputili žalbe sa zahtjevom da tenderska komisija promijeni svoju odluku. Naš sugovornik se oko toga ne uzbuđuje.

Naporni pregovori 
"Naša je ponuda ocijenjena kao tehnički najbolja i financijski najprihvatljivija. Mi smo napravili sve kako je bilo traženo, a ponude smo dali skupa s velikim firmama. Odabrani smo pa se konkurencija žali, no svi znamo da u komisiji sjedi 15 vrlo ozbiljnih i stručnih ljudi", napominje Majstrović.

Za ovaj posao nije bila propisana javna nabava jer Petrohemija nije njen obveznik.  "Pregovori su bili naporni, trebalo je i snižavati cijenu ali vjerujem da će na kraju sve biti u redu i da se dogodine uključujemo u realizaciju projekta", kaže Majstrović.  Turbomehanika zapošljava 35 ljudi, lani je imala prihod od 87,5 milijuna kuna prihoda, a godinu dana ranije 109 milijuna kuna i znatnu dobit. 

Komentirajte prvi

New Report

Close