Todorić s 59,47% Mercatora ima 59,88 % glasačkih prava

Autor: Suzana Varošanec , 04. ožujak 2015. u 14:13
Foto: Robert Anić / Pixsell

Mercatorovim priopćenjem od 2. ožujka preko Ljubljanske burze investicijska javnost upoznata je s ovom izmjenom Agrokorova udjela i glasačkih prava.

Transakcijom 10%-tnog udjela u Mercatoru provedenom unutar sustava Agrokora Ivice Todorića ovaj pojedinačno najveći vlasnik slovenskog trgovca koji je to postao lani, u svojem vlasništvu ima  59,47 posto dionica Mercatora.   

Mercatorovim priopćenjem od 2. ožujka preko Ljubljanske burze investicijska javnost upoznata je s ovom izmjenom Agrokorova udjela i glasačkih prava. Naime, riječ je o preslagivanju u sustavu kojim je Agrokor otkupio 581.395 dionica Mercatora. Kako navode, on drži 3.621.992 dionica što, pak, znači da Todorićev udio u slovenskom trgovcu iznosi 59,47 posto i daje 59,88 % glasačkih prava. 

Lani je uplatom dogovorenog iznosa vlasnicima 53 posto dionica   Agrokor  postao vlasnik  2.000.278 dionica ili 53,12 posto dionica slovenskog trgovca. Kako je odmah nakon toga najavljena Todorićeva ponuda konzorciju prodavatelja za preuzimanje preostalih dionica, u tu je svrhu u Nizozemskoj osnovana posebna tvrtka Agrokor Investments, s povezanom osobom koja je u njegovo ime i za njegov račun prikupljala dionice.

Mediji navode da je zajedno s Agrokorom u okviru sporazuma s bankama u svrhu restrukturiranja duga Mercatora odobren podređeni zajam od 220 milijuna eura za dokapitalizaciju i obrtni kapital. Više od 200 milijuna, što je doprinos posebnog društva, otišlo je za plaćanje Mercatorovih dugova. Investitiri su onda svoje uloge pretvorili u kapital Mercatora.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Jednog dana (tamo za 7-10 godina) kada izađu svi detalji o kako je poslovao drug T i kakve je specijalne uvjete imao tek onda sve bude jasno…
Ali, dok ide, onda njemu stvarno ide! Pa tako pametan čovjek.., da je samo još 100 Todorića gdje bi nama bio kraj.., pa on je genija.


Daleko najveci muljator I prevarant u hrvata…
a tako lijepo prica..

dodao bih sada samo i slovenaca

Daleko najveci muljator I prevarant u hrvata…
a tako lijepo prica..

New Report

Close