Tedeschijev Atlantic prodao Nevu pod čijim su krovom brendovi Rosal, Plidenta i Melem

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2018. u 09:46
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Atlantic Grupa i tvrtka Magdis iz Zagreba potpisali su ugovor o kupoprodaji društva Neva, koje je nositelj proizvodnog programa kozmetike Atlantic Grupe, a pod čijim krovom se nalaze poznati brandovi Rosal, Plidenta i Melem.

Magdis je renomirani proizvođač kozmetičke linije Biobaza te ljekarničkih i medicinskih sirovina i proizvoda, a proširenjem proizvodnih kapaciteta i brand portfelja postaje značajan igrač na hrvatskom i regionalnom tržištu kozmetičkih proizvoda. Magdis će preuzeti proizvodni pogon Neve u Rakitju i ukupni portfelj kompanije sa 52 zaposlenih.

Atlantic Grupa nastavlja provoditi svoj strateški program dezinvestiranja „non-core“ malih poslovnih operacija među kojima se nalazi i program kozmetike, našavši u tom procesu idealnog partnera u tvrtki Magdis s kojom dijeli zajedničke vrijednosti i želju za nastavkom rasta i razvoja uglednih hrvatskih kozmetičkih brandova, poručili su iz Atlantica.

Sinergijski učinci dvaju kompanija stvorit će novi prostor za rast kako na domaćem tržištu tako i pozicioniranje za rast u regiji.

„U ovom procesu izuzetno nam je bilo važno pronaći partnera koji će pratiti visoko postavljene standarde kvalitete i prepoznati vrijednost brandova koji vuku svoju tradiciju iz višedesetljetne prošlosti te dijele viziju svojih osnivača. U Magdisu smo našli upravo takvog partnera“ kazao je Neven Vranković, potpredsjednik Uprave za korporativne aktivnosti Atlantic Grupe.

Atlantic Grupa je akvirirala Nevu 2003. godine od tadašnjeg farmaceutskog diva Plive, a proširila ju je godinu kasnije akvizicijom tvrtke Interchem u čijem je portfelju bio omiljeni brand Melem. Neva tako kao najveći proizvođač kozmetike u Hrvatskoj baštini visoke standarde kontrole kvalitete i razvoja proizvoda iz velikih farmaceutskih sustava, a dopunjena je vizionarstvom inovatora poput tvorca Melema – Nine Nikšića. Sličan put slijedi i Magdis i njena linija proizvoda Biobaza koju je 1993. godine ustanovio mr. sc. Srećko Gross, dipl. ing. pharm., stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u farmaceutskoj proizvodnji, a uspješno razvio Marko Gross, Predsjednik Uprave kompanije Magdis. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Za što im je trebao novac ????

New Report

Close