Tankerska Next Generation zadržala bi 11,8 mil. kn dobiti za nova ulaganja

Autor: Suzana Varošanec , 09. srpanj 2015. u 11:41
Foto: Thinkstock

Reinvestiranje dobiti tijekom ovog inicijalnog perioda poslovanja omogućit će društvu stabilno poslovanje te doprinijeti fleksibilnosti u smislu budućih investicija i razvoja.

Brodarsko dioničko društvo Tankerska Next Generation u 2014. godini poslovalo je pozitivno s neto dobiti u iznosu od 11.887.499,76 kuna, no prema objavljenom prijedlogu Uprave i Nadzornog odbora dividendu neće isplaćivati.

Naime, Glavna skupština zakazana je za 21. kolovoza, a Uprava i Nadzorni odbor zadarske brodarske kompanije predlažu dioničarima donošenje odluke kojom će se neto dobiti iz 2014. godine, u ukupnom iznosu od 11.887.499,76 kuna raspodijeliti u zadržanu dobit.

Ovaj prijedlog prati i obrazloženje u kojem se navodi da je tvrtka u veljači 2015. godine završila inicijalnu javnu ponudu dionica s ciljem korištenja prikupljenih sredstva za razvoj poslovanja. Sredstva koja su tada prikupljena iskorištena su za proširenje flote, odnosno kupnju dva moderna eko dizajn produkt tankera, uz zadržavanje povoljnog omjera duga i kapitala s ciljem osiguranja stabilne financijske pozicije društva.

Reinvestiranje dobiti tijekom ovog inicijalnog perioda poslovanja omogućit će društvu stabilno poslovanje te doprinijeti fleksibilnosti u smislu budućih investicija i razvoja.

"Društvo je dodatno pojačalo kapitalnu poziciju provođenjem dokapitalizacije čime je omogućeno daljnje proširenje flote i povećanje vrijednosti imovine dioničara. Kroz dovoljnu kapitaliziranost društva stvorene su kvalitetne osnove i osigurana je fleksibilnost koja omogućava menadžmentu donošenje kvalitetnih odluka i promptno iskorištenje povoljnih tržišnih uvjeta za proširenje flote. Ovako raspoređena sredstva koristit će se za ulaganja i bit će usmjerena na jačanje tržišne pozicije društva", stoji u oglasu danas objavljenom u Narodnim novinama.

Nakon provedene dokapitalizacije Tankerske next generation upisani temeljeni kapital iznosi 436.667.250 kuna, a peti eko tanker sa osiguranom trogodišnjom zaposlenošću biti će isporučen u zadnjem kvartalu.

Komentirajte prvi

New Report

Close