Sud imenovao Ramljaka povjerenikom, zabranio pokretanje ovrha protiv Agrokora

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak je imenovao Antu Ramljaka izvanrednim povjerenikom Agrokora te zabranio pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i dr. protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj, a čime se omogućuje deblokada računa koncerna i njegovih tvrtki.

Trgovački sud u Zagrebu, po sutkinji Nevenki Siladi Rstić, u ponedjeljak otvorio postupak izvanredne uprave nad Agrokorom i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj te je imenovao izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka. 

Postupak izvanredne uprave, sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, otvoren je u 9,50 sati, a nakon što je Vlada jutros odlukom za povjerenika predložila Ramljaka. 

Pozvani su svi vjerovnici da izvanrednom povjereniku prijave svoje tražbine u roku od 60 dana, dok se razlučni i izlučni vjerovnici pozivaju da obavijeste povjerenika o svojim pravima. 

Također, Agrokorovi dužnici pozvani su da svoje obveze prema koncernu ispunjavaju bez odgode. 

Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak je donio i rješenje da se zabranjuje pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i ostvarenja prava na odvojeno namirenje te se nalaže prestanak izvršavanja osnova za plaćanje protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društava. 

Među tim ovisnim društvima su primjerice Belje, Jamnica, Konzum, Zvijezda, Vupik, PIK Vrbovec, Ledo, Solana Pag, Tisak, itd. 

Komentari (5)
 • miami
  miami 15:34 10.4.2017.

  Možemo i mi dobiti malo zaleđine…..zabrane ovrha..???

 • mllr
  mllr 13:47 10.4.2017.

  neo


  Biografija mu je stvarni malo šuplja, odslušao 2 godine na pomorskom a proveo 4 godine 86-90, 91/92 proveo na ratištu, 90-94 bio na Ekonomskom, !?!?!…
  92počeo radit u INVESTCO?!?
  znači dobili smo supermena koji svojedobno istovremenno ratuje, studira i radi..

  da nije to onaj što je Plenki Vrdoljaku spočitnuo, ili je Plenki u inat našao svoga, ali uistinu, ovdje nam Supermen i treba, samo je upitno koće li smjeti koristiti oružje na poslu
 • neo
  neo 13:44 10.4.2017.

  Biografija mu je stvarni malo šuplja, odslušao 2 godine na pomorskom a proveo 4 godine 86-90, 91/92 proveo na ratištu, 90-94 bio na Ekonomskom, !?!?!…
  92počeo radit u INVESTCO?!?
  znači dobili smo supermena koji svojedobno istovremenno ratuje, studira i radi..

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!