Štromar vjeruje da će Varteks dobiti kredit

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. rujan 2013. u 12:01
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Štromar naglašava da su svi potrebni papiri i dokumenti za realizaciju kredita pripremljeni, ali da po njegovim informacijama do same realizacije još nije došlo.

Varaždinska tekstilna tvrtka Varteks još uvijek nije dobila kredit nužan za daljnji nastavak proizvodnje i podmirenje dijela duga za plaće zaposlenika, ali postoje realni izgledi da se to dogodi u slijedećih nekoliko dana, istaknuo je na aktualnom satu današnje sjednice Skupštine Varaždinske županije župan Predrag Štromar odgovarajući na pitanje vezano uz aktualnu situaciju u toj tvrtci.

Župan kaže da su država odnosno Vlada, resorno ministarstvo i HBOR napravili sve što je u njihovoj moći da se pomogne Varteksu te da je na Nadzornom odboru HBOR-a donijeta odluka o dodjeli kredita u iznosu od 5 milijuna eura. Po njegovim riječima, problem je drugi dio od 10 milijuna eura koje treba isplatiti Zagrebačka banka.

Štromar naglašava da su svi potrebni papiri i dokumenti za realizaciju kredita pripremljeni, ali da po njegovim informacijama do same realizacije još nije došlo. Ne zna iz kojeg razloga, ali je uvjeren da će u slijedećih nekoliko dana Zagrebačka banka ispuniti svoj dio dogovora i da će Varteks dobiti 10 milijuna eura nužnih za spas tvrtke.

Župan Štromar vjeruje u pozitivan ishod cijele priče jer po njegovom mišljenju Varteks i njegovi zaposlenici to zaslužuju, posebice zbog činjenice da tvrtka ima osigurane poslove u slijedećih nekoliko godina. Prema količini poslova koje tvrtku očekuju u idućih nekoliko godina posla sigurno ima za 1.500 zaposlenika, zaključio je Štromar.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Znadete li tko je bio Karlo Kurent?
Jedriličar iz klase optimist;))

Hmmmm,..
Kao i što ja vjerujem da je kip Gospe svijetli;))

New Report

Close