Sklopljena predstečajna nagodba za EPH Holding

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. srpanj 2014. u 15:47
Slavko Midzor/PIXSELL

Predstečajna nagodba za EPH Holding sklopljena je danas na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Predstečajna nagodba za EPH Holding sklopljena je danas na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Stečajna sutkinja Nada Kraljić je, nakon izjašnjavanja vjerovnika koji su bili na ročištu, kazala kako se smatra da je nagodba prihvaćena te da će Sud donijeti rješenje kojim se nagodba odobrava.

To će rješenje biti objavljeno na internetskim stranicama Fine, a osam dana od te objave teče žalbeni rok.

Na današnjem su ročištu nagodbu potpisali dužnik, to jest EPH Holding i vjerovnici koji su glasovali za plan financijskog restrukturiranja u postupku pred Finom.

Odvjetnik EPH Holdinga Josip Madiraza izjavio je nakon ročišta da je EPH zadovoljan time što su vjerovnici prihvatili plan restrukturiranja i to potvrdili danas na Trgovačkom sudu.

On očekuje da bi postupak, bude li žalbi, trebao prema dosadašnjoj praksi i iskustvima pravomoćno završiti za par mjeseci.

Moguće je da žalbu podnesu vjerovnici koji nisu prihvatili plan financijskog restrukturiranja, a ne bude li žalbi predstečajna nagodba je pravomoćna, kaže Madiraza.

Među vjerovnicima koji su danas potpisali predstečajnu nagodbu su Hypo Alpe Adria Bank, Reiffeisenbank Austria, Zagrebačka banka, HBOR, Croatia osiguranje, Ina, KPMG, EPH Media, Slobodna Dalmacija, Tisak i drugi.

Da sve ne protekne glatko pobrinuo se Hrvoje Šimić koji zastupa tvrtke Novabela grupa iz Zagreba i Destilerija iz Zlatar Bistrice. On je tražio izuzeće sutkinje, no ona je to odbila i nastavila s ročištem, a o Šimićevu zahtjevu odlučivat će predsjednik Suda. Ako ga on prihvati, današnji postupci i odluke bili bi poništeni.

EPH je zahtjev za sklapanjem predstečajne nagodbe podnio u svibnju prošle godine, a glasovanje o planu financijskom restrukturiranja održano je 26. veljače ove godine i na njemu su vjerovnici s više od dvije trećine ukupnih tražbina podržali plan financijskog restrukturiranja te je predmet proslijeđen Trgovačkom sudu.

Kako je tada objavljeno, plan financijskog restrukturiranja sadrži mjere znatnog smanjenja duga prema financijskim institucijama, reprogram ostalog duga na duži rok te mjere kojima se štite i neosigurani vjerovnici. Tada je rečeno kako su se planom sadašnji vlasnici odredili da će svoje vlasničke udjele svesti na ukupno 10 posto, dok će se 90 posto prepustiti pretvaranju dugovanja u kapital.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Šef EPH je prof Stipe Orešković, profesor medicinske sociologije ne Fakultetu u Zagrebu, nebitnog predmeta gdje nema radnog vremena i radi se hrpa dodatnih poslova. Taj isti lik je bio šef projekta organizacije hitne službe -Pilot projekta u OB Koprivnica s plaćom od 5000USD. Zaleđe u ta vremena mu je Stipe Mesić. EPH nakon ulaska u EU ne može dalje poslovati jer se bavi prepisivanjem strane štampe. Kako to da DORH ili nadležni ne istraži ova dva tipa i kako to da ova tri posla ovaj vrli profa radi koji veze s vezom nemaju jedan s drugim?

Tko je od vjerovnika na prvom mjestu..? Hypo ?..otuda je počelo teći..?

Tko god u Hrvatsku došao na vlast projekat o 200 bogatih obitelji se nastavlja, na suprotnoj strani raste “kontejner bojna”. Nema nama pomoći.

New Report

Close