Rimac najavio moguće seljenje svoje tvrtke izvan Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 08. travanj 2016. u 08:22
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Prigodom otvaranja dvodnevne Cisco Connect konferencije Rimac je okupljenima govorio o svome poslovnom modelu koji je razvoj i prodaja tehnologije, a ne zapravo proizvodnja automobila.

Gostujući na otvaranju Cisco Connect konferencije Mate Rimac osnivač Rimac Automobila najavio je kako bi zbog druge runde investicija mogao odseliti sjedište tvrtke izvan Hrvatske. Kao razlog tome ističe direktne zahtjeve investitora, a kao primjere naveo je startupove kojima se to već i dogodilo kao što su primjerice hrvatsko-slovenski startup Bellabeat Sandra Mura i Urške Sršen te osječki Farmeron Matije Kopića.

Rimac je ICT Businessu potvrdio izrečeno u svome uvodnom izlaganju jer u drugoj rundi financiranja očekuje mnogo veći iznos zbog kojeg će investitori tražiti da sjedište tvrtke bude u nekoj drugoj državi, dok će proizvodnja i razvoj i dalje ostati u Hrvatskoj. Uz to, on napominje kako su se dosad uspjeli oduprijeti tome i sjedište su uspjeli nakon prve runde financiranja zadržati u Hrvatskoj. Očito je da će u drugoj mnogo većoj rundi, jer u prvoj su dobili 10 milijuna eura to jednostavno više neće biti moguće.

Kada se bolje pogleda ta njegova izjava, koja je poput munje prohujala hrvatskom startup scenom, jasno je da se investitori ne žele igrati i kako otvaranje sjedišta tvrtke u nekoj od velikih zemalja poput SAD-a, Velike Britanije donosi sigurnost u njihove investicije.

Prigodom otvaranja dvodnevne Cisco Connect konferencije Rimac je okupljenima govorio o svome poslovnom modelu koji je razvoj i prodaja tehnologije, a ne zapravo proizvodnja automobila. 

Komentari (12)
Pogledajte sve

Sigurno plaća rekete Šuma, HGK i dr. !?Muljanovićevi debili su nas katastrofalno unazadili, a sad Karamrle upinje kako bi to nastavio….

Sad je slika malo jasnija. Njegova linija nigdje nije prikazana i on ne može biti konkurentan nigdje svojom ručnom metodom rada. Ali blefiranjem i glancanjem zamagljuje stvar i nastoji kao Debeljak da se stvar samo oduži. Tko bi bio lud kupovat ove autiće po 10x većoj cijeni bez servisa i održavanja. Da ne kažem bez mogućnosti punjenja i smiješnog radijusa kretanja. Kad nastanu problemi počinju objašnjavanja i sl.

izgleda je posjet premijera urodio plodom

ma, …daj odi već jedanput, ako ti ovdje nije dobro…

New Report

Close