Prihvaćene smjene u Narodnim novinama, razlog – loši poslovni rezultati

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. rujan 2016. u 08:36
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Glavna skupština Narodnih novina održana je u četvrtak poslijepodne u prostorijama Ministarstva gospodarstva.

Glavna skupština Narodnih novina u četvrtak je prihvatila razloge Nadzornog odbora (NO) te tvrtke za prošotjedni opoziv predsjednika Uprave Davora Čovića i imenovanje nove Uprave, izglasala nepovjerenje Upravi i opozvala članove Nadzornog odbora i u to tijelo imenovala nove članove, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.  

Glavna skupština Narodnih novina održana je u četvrtak poslijepodne u prostorijama Ministarstva gospodarstva. 

Na njoj je zamjenik predsjednik Nadzornog odbora Stanko Borić "iznio kako je na sjednici Nadzornog odbora od 22. rujna 2016. opozvan predsjednik Uprave Davor Čović te je na njegovo mjesto imenovan Svebor Marion, dok je dotadašnji član Nadzornog odbora Đuro Kordić imenovan članom Uprave", navodi se u priopćenju. 

Ta je odluka, kako prenose iz Ministarstva, obrazložena lošim poslovnim rezultatima tvrtke, budući da je za 2015. utvrđen značajan pad prihoda i dobiti u odnosu na prethodne godine, a isti trend se nastavio i u 2016. godini, kada je u prvih šest mjeseci poslovne godine iskazan gubitak u iznosu od 16,48 milijuna kuna. 

"Glavna skupština je prihvatila razloge Nadzornog odbora za donošenje odluke o opozivu predsjednika Uprave društva te je izglasala nepovjerenje Upravi društva. Isto tako, zbog neizvršavanja obveza prema društvu, opozvani su članovi Nadzornog odbora, a istovremeno su imenovani novi članovi Nadzornog odbora", navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close