Potpisan ugovor: Müller od Konzuma preuzima KOZMO drogerije

Autor: Poslovni.hr , 03. siječanj 2017. u 13:27
Foto: Zoran Grizelj/Vecernji list

Između tvrtke Müller trgovina Zagreb d.o.o. i Konzum d.d. potpisan je Ugovor kojim će Mueller preuzeti trgovačko poslovanje drogerijskom robom koje je Konzum obavljao u specijaliziranim prodavaonicama pod brendom KOZMO.

Navedena suradnja omogućit će Mülleru daljnje jačanje svoje prisutnosti i pozicije na hrvatskom tržištu, dok će Konzumu osigurati daljnji fokus na core business.

"U skladu s najavljenom poslovnom strategijom snažnog fokusa na osnovnu djelatnost, donesena je odluka o izlasku Konzuma iz segmenta drogerija.  Vjerujem da smo u drogerijskom lancu Müller pronašli pouzdanog partnera koji će na zadovoljstvo naših potrošača u narednom razdoblju dodatno razvijati drogerije i njihovo poslovanje. Konzum će kao tržišni lider, u 2017. godini koja je ujedno i godina  obilježavanja Konzumovog 60-tog rođendana, i dalje raditi na ukupnom  unapređenju svog poslovanja, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

>> Na pomolu je veliko preuzimanje domaćeg lanca drogerija od strane njemačkog Müllera?

Prema podacima s web stranice KOZMA prva KOZMO drogerija otvorena je u srpnju 2005. godine u Zagrebu, a do danas su proširili mrežu na 70 prodajnih mjesta i trenutno imaju više od 400 zaposlenih. Od 70 prodajnih mjesta 69 su prodavaonice te jedan Kozmo automat. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Sito je pocelo “curiti”, sto ce od svega ostati jako je upitno. Ima li jos icega po kunu? Ako nema onda ce biti jako lose!

Gazda nema više potrebe za šminkom svoga gazdinstva, ionako je svima jasno što je ispod face liftinga


konzum je ionako već napola tesco

Gospodine uslisi nas.

konzum je ionako već napola tesco

New Report

Close