Posluju iznad očekivanja, čuvaju radna mjesta i osvajaju nova tržišta

Vinkovci, Foto: Goran Ferbezar / Pixsell Vinkovci, Foto: Goran Ferbezar / Pixsell

Proizvodnja na oba Diljeva pogona i u Našicama nastavljena je tijekom cijele zime, što govori da prodaja ide jako dobro.

Poslovanje vinkovačkog proizvođača crijepa i opeke, Dilja d.o.o., s isturenim pogonom za proizvodnju opeke u Našicama, koji je prošle godine proslavio 95 godina postojanja, 2017. bilo je iznad svih očekivanja i, kako kaže direktor Dražen Ivezić, ostvaren je rast prodaje već četvrtu godinu zaredom, i to posebice na novim tržištima.

Najviše robe prodaju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ali osvajaju i nova tržišta, poput Albanije i Kosova.

- Rast je posebno ostvaren na tržištima Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Bugarske, Kosova i Albanije koja nam je novo tržište otvoreno krajem 2016. U skladu s tim zabilježen je i rast prihoda i dobit iznad planirane. Naplata je također bila jako dobra pa smo uspješno izvršavali sve financijske obveze prema zaposlenima, prema dobavljačima i prema financijskim institucijama. Posebno valja istaknuti rast prodaje blok-opeke u Pogonu IGM Našice, koji je Dilj unajmio u postupku provedbe stečaja, gdje je zaposleno 40 radnika. Planiramo taj pogon kupiti u stečajnom postupku i nastaviti proizvodnju te sačuvati radna mjesta. Kada je o obujmu proizvodnje riječ, ostvarene su planirane količine uz činjenicu da se u proizvodnji u Pogonu 1, na Dilju, koristi nova sirovina, što je zahtijevalo prilagodbe u procesima sušenja i pečenja te nekoliko industrijskih proba koje su obavljene tijekom godine. Proizvodnja na oba Diljeva pogona i u Našicama nastavljena je tijekom cijele zime, što govori da prodaja ide jako dobro – kaže Ivezić. Dodaje kako je Dilj brojnim investicijama u posljednjih desetak godina dosegnuo razinu kvalitete koja zadovoljava sve europske norme te posjeduje najmoderniju tehnologiju za proizvodnju vrhunskog crijepa.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve