Pored Vlaića i Dubravko Štimac ulazi u Nadzorni odbor Končara

Autor: Suzana Varošanec , 13. svibanj 2016. u 15:46
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Budući da u članstvu NO-a Končara predstoji znatno jači utjecaj predstavnika mirovinskih fondova, ta činjenica signal je i za eventualno preuzimanje državnog paketa u njihovo vlasništvo.

U žiži aktualnih promjena u Nadzornim odborima kompanija u kojima država ima vlasnički udio, trenutno je i Končar Elektroindustrija: u Nadzorni odbor te  tvrtke priprema se ulazak Dubravka Štimca, predsjednika uprave PBZ CO obveznog mirovinskog fonda. Petar Vlaić, predsjednik Uprave Erste Erste za upravljanje obveznim  i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, pak, član je NO-a Končara još od 2012., a to će i ostati i sljedeće četiri godine.

Prijedlog odluke o izboru šest novih članova NO-a Končara danas je objavljen na Zagrebačkoj burzi. Koincidira sa najnovijom odlukom Vlade o prodaji 20-ak posto dionica kompanije koje su vlasništvu države. Budući da u članstvu NO-a Končara predstoji znatno jači utjecaj predstavnika mirovinskih fondova, ta činjenica signal je i za eventualno preuzimanje državnog paketa u njihovo vlasništvo. O tome se nagađa, a inače komentari su pozitivni. 

Štimac je i šef Nadzornog odbora Podravke, predsjednik Nadzornog odbora Zagrebačke burze te član NO-a tvrtke Adriatic Motorways d.d. za upravljanje i održavanje autocesta i naplatu cestarine. Vlaić je također na funkciji nadzornika Podravke i Adriatic Motorwaysa.  

Skupština dioničara Končara odgođena je za 10. lipanj (bila je zakazana na 31. svibanj), no sad je dnevni red dopunjen i prijedlozima odluke o opozivu šest nadzornika, zbog isteka mandata, kao i izboru novih.

Zvučno ime koje se predlaže za novog člana NO-a svakako je Ivan Baketa, novi savjetnik za nacionalnu sigurnost prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, poznat i kao njegov bivši poslovni suradnik u ugašenoj tvrtki Soboli. U NO-u Končara također će ući Tomislav Šerić, bivši predsjednik uprave HEP-a, te Roko Vuletić, predsjednik HUP-ove Udruge nautičkog sektora, dok će Nenad Filipović, s obzirom na aktualni mandat člana NO-a kao i u slučaju nastavka obnašanja na istoj funkciji Petra Vlaića, ostati stari-novi nadzornik. Navedeni članovi Nadzornog odbora biraju se na rok od četiri godine, odluka o njihovu izboru stupa na snagu s danom donošenja, a u  primjenu kreće 4. srpnja.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jel vjerujete da ovog haenesovca serica iz hepa stavljaju u no koncara.izgleda da u koncaru napadaju trziste elektricnih peci za pizze je taj vrdoljakov lega iz osijeka prije hepa bio picajola u pizzeriji. Jos je dobio otpremine u hepu od par milja kuna.sramotno i katastrofa

New Report

Close