Odgođen štrajk u Croatiji Airlines

Autor: Poslovni.hr , 07. kolovoz 2018. u 15:53
Foto: Igor Šoban / Pixsell

Štrajk bi, po podacima uprave, utjecao na gotovo sedam tisuća putnika samo u prvom najavljenom danu štrajka.

Štrajk u CA je privremeno zaustavljen zbog nepopravljive štete – novo ročište zakazano je za srijedu u 10 sati, a Sud je uvažio navode ministra prometa Olega Butkovića o štetama koje bi nastale, kazao je nakon današnjega ročišta odvjetnik sindikalista Albin Hotić.

Uprava Croatia Airlinesa i sindikat ORCA na sastanku u ponedjeljak nisu postigli dogovor pa je sindikat ostao pri najavi početka štrajka u srijedu u 6 sati ujutro, a Uprava i nadalje izražava spremnost na dijalog te ističe da nastavlja "poduzimanti sve potrebne radnje kako bi se maksimalno umanjile štetne posljedice najavljenog štrajka".  

Uprava je ranije upozorila da bi štrajk uzrokovao gubitke do 800 tisuća eura po svakom danu štrajka. Štrajk bi, po podacima uprave, utjecao na gotovo sedam tisuća putnika samo u prvom najavljenom danu štrajka.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Normalno da ne zele saborske place. Za razliku od beskorisnih uhljeba štetočina, piloti moraju imati visestruko vece place.

……svake godine ista bajka sa pilotima i stjuardesama……….pa, kaj njima fali….??? Šta bi oni htjeli
, saborske plaće..? ma, dosadili su više svima u ovoj državi, stalno bezveze kukaju da im je teško.
Šta im je teško……. sjediti u kabini i kontrolirati autopilot?…. servirati bajadere i vodicu ..? da ne povjeruješ, koliko
su neobjektivni..

Uzmite svi bolovanje sutra, prevarit ce vas ovo ljeto, pa ce dogodine opet isto napraviti. Pravo na štrajk je jedno od osnovnih radničkih prava, mislim da je Hrvatska jedina država gdje sud to može zabraniti.

Radnici odite svi na bolovanje.

New Report

Close