Nezadovoljni rezultatima Uprave Đure Đakovića, spremni za sindikalne akcije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. svibanj 2014. u 18:19
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

‘Možemo jasno i s razočarenjem ustvrditi kako Uprava nije postigla željene ciljeve iz svojeg programa rada prihvaćenog u NO’.

Sindikat metalaca u "Đuri Đakoviću" nije zadovoljan poslovnim rezultatima i načinom kako su tu grupu vodili Uprava i Nadzorni odbor Holdinga ĐĐ koje je prije dvije godine imenovala Vlada, a po riječima dopredsjednika Sindikata metalaca Hrvatske – industrijskih sindikata Antuna Štivića, taj je sindikat spreman pripremiti radnike za sve oblike sindikalnih akcija radi očuvanja radnih mjesta.

Smatramo da nakon njihova dvogodišnjeg upravljanja tvrtkom i rada Nadzornog odbora možemo jasno i s razočarenjem ustvrditi kako Uprava nije postigla željene ciljeve iz svojeg programa rada prihvaćenog u NO, rekao je Štivić.

Iskazao je nezadovoljstvo rezultatima poslovanja Grupe "Đuro Đaković" u 2013., koja je imala pad prihoda za 43 posto u odnosu prema godini prije, a konsolidirani gubitak je 124,2 milijuna kuna. Po objavljenim rezultatima poslovanja, i u prvom tromjesečju 2014., ocjenjuju u tom sindikatu, nastavlja se isti negativan poslovni trend iz kojeg je vidljivo da Grupa "Đuro Đaković" u prvom tromjesečju 2014. ima novi pad prihoda.

Sindikati u Grupi "Đuro Đaković" za radnike žele zadržati razinu socijalnih prava ugovorenu potpisanim kolektivnim ugovorima, no, ustvrdio je Štivić, za to su prijeko potrebni potpisani i sklopljeni novi poslovni ugovori.

"Gubitci od dolaska ove uprave naša su realnost i ni za jedan kvartal nije zabilježen pozitivan poslovni rezultat. Zbog svega toga, bit ćemo pripravni pripremiti radnike za sve oblike sindikalnih akcija radi očuvanja radnih mjesta i prava iz kolektivnog ugovora koja s ovakvim poslovanjem i gubitcima vrlo brzo mogu doći pod znak pitanja, a tada će već biti kasno i za sindikalnu reakciju", rekao je Štivić i dodao da su radnici već pridonijeli očuvanju proizvodnje radeći za vrlo niske plaće.

U tom sindikatu smatraju da cijeloj situaciji nije dorastao ni Nadzorni odbor u "Đuri Đakoviću". Štivić je podsjetio da je sjednica Nadzornog odbora nedavno morala biti odgođena te da je i sjednica prije bila prekinuta jer su je napustili predsjednik i dopredsjednik. Predstavnici Sindikata metalaca Hrvatske – industrijskih sindikata o svemu će više govoriti na sutrašnjoj konferenciji za novinare.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kakvi vas krkani vode, još se čudim da ikako posluju. Treba napraviti internu sistematizaciuju, reorganizaciju i uvesti ponovo ISO standard….a kad se to završi onda opet to napravite…

New Report

Close