Nexe grupa s 350 milijuna kuna gubitka u 2012. godini

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2013. u 09:33
Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe (PIXSELL)

Nexe grupa je u veljalči2013 godine podnijela zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe

Građevinska tvrtka Nexe grupa u prošloj je godini zabilježila ukupan gubitak od 350 milijuna kuna, što je povećanje od 51 milijuna kuna više nego u 2011. godini, pokazuje konsolidirano revizorsko izvješće objavljeno na internetskim stranicama Zagrebačke burze. Grupa je u 2012. godini ostvarila ukupne konsolidirane prihode u iznosu od 1,2 milijuna kuna, što je što je u odnosu na ostvareni konsolidirani prihod u 2011. godini pad od 18 posto. Ukupni rashodi istovremeno su iznosili 1,5 milijuna kuna, što je pad od 8 posto.

Grupa je ostvarila ukupan gubitak iz redovnog poslovanja u iznosu od 93,7 milijuna kuna, što je u odnosu na ostvareni gubitak iz redovnog poslovanja u 2011. godini, povećanje gubitka u iznosu od preko 56 milijuna kuna.

“S obzirom na kontinuirani pad poslovne aktivnosti koji je  prisutan već četvrtu godinu te općim i sve većim pogoršanjem likvidnosti koji je prisutan u cijelom našem okruženju, u veljači 2013. godine podnijeli smo zahtjeva za pokretanjem predstečajne nagodbe sukladno odredbama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi od strane matice Nexe grupe  i povezanih društava s ciljem rješavanja financijske situacije navedenih društava i nastavka poslovanja po načelu vremenske neograničenosti. Prihvaćanjem i provođenje planova financijskog i operativnog restrukturiranja u dogovoru sa svim vjerovnicima omogućit će se kontinuirani i nesmetani nastavak proizvodnih i poslovnih procesa u svim navedenim društvima”, navodi u priopćenju Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe.  

Komentirajte prvi

New Report

Close