Nexe gradnja ugovorila nove poslove vrijedne 100 mil. kn

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2012. u 13:11
PXL

Nexe gradnja ugovorila je nove poslove u vrijednosti 100 milijuna kuna, među kojima je i projekt izgradnje proizvodnog pogona AD Plastika.

Nexe gradnja, tvrtka u sastavu Nexe Grupe, ugovorila je nove poslove u vrijednosti 100 milijuna kuna, među kojima je i projekt izgradnje proizvodnog pogona AD Plastik d.d. Solin u Zagrebu za koji je danas potpisan ugovor. Projekt obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju linije za bojanje i montažu, dogradnju skladišta opasnog otpada i skladišta nosača X, te izgradnju skladišta zapaljivih tekućina sa pretakalištem na sveukupnoj površini od 4.700 m2, čemu treba dodati pristupne ceste i parkiralište.

Od ostalih novougovorenih projekata ističu se projekt gradnje bioplinskog postrojenja Mitrovac snage 2 MW, interpolacija i sanacija Palače Pejačević u Virovitici, izgradnja stambeno-poslovnog objekta Puljska u Zagrebu, izgradnja benzinske postaje Petrol u blizini trgovačkog centra West Gate kraj Zaprešića, izgradnja graničnog prijelaza Stara Gradiška, te izgradnja kanalizacijskog sustava u mjestu Zoljan pored Našica.

Novi ugovoreni poslovi potvrđuju veliko povjerenje koje Nexe Grupa uživa kod investitora (Agrokor, Hrvatske vode, Ministarstvo financija…), kažu iz tvrtke.

„Osiguranje zaposlenosti kapaciteta praćenih sinergijskim efektima poslovanja u sustavu kakav je Nexe Grupa, rezultirali su povećanjem poslovnih prihoda za 15% za deset mjeseci ove godine u  odnosu na isto razdoblje lani. Istovremeno, projekcije poslovanja za 2013. godinu, kao i najave potencijalnih i ugovorenih projekata, već sada pokazuju nastavak pozitivnog trenda i u narednoj godini koji će se ogledati kroz daljnji rast prihoda Nexe gradnje. Na tržištu građevinskih tvrtki počinje se osjećati „čišćenje“ u smislu da opstaju tvrtke koje se fleksibilnošću, načinom i kvalitetom rada ističu od konkurencije, poput Nexe gradnje. Iako cijena i dalje ima veliki utjecaj pri dobivanju posla, ona sve češće nije od presudnog utjecaja za dobivanje posla. Investitorima su važne reference tvrtki, ali i financijski pokazatelji poslovanja praćeni bankarskim garancijama za dobro izvršenje posla“, izjavio je Miljenko Zovko, direktor Nexe gradnje i direktor Divizije za građenje Nexe Grupe. 

Ugovorena vrijednost svih radova u tijeku Nexe gradnje trenutno iznosi 280 milijuna kuna. Tvrtka trenutno zapošljava 171 radnika, što je u odnosu na početak godine povećanje broja zaposlenih za 37 novih radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close