Nakon odustajanja Čermaka u Dinu ulaze Kazahstanci?

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2014. u 12:41
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Na Zagrebačkom velesajmu jutros je započelo prvo stečajno ročište za Dioki u čijem se većinskom vlasništvu nalazi Dina Petrokemija.

Na Zagrebačkom velesajmu jutros je započelo prvo stečajno ročište za Dioki d.d. u čijem se većinskom vlasništvu nalazi Dina Petrokemija, piše Novi list.

Po svemu sudeći, nakon što je Crodux plin Ivana Čermaka odustao od spašavanja Dine, u njenu predstečajnu nagodbu ulazi Devon Trading & Finance Ltd., britanska tvrtka sa 20-godišnjim iskustvom pružanja usluga u financijskom savjetovanju u sektoru nafte i plina, tvrdi riječki list.

Kako su se predstavili stečajnoj upraviteljici Diokija Mariji Vujčić Turkulin, u hrvatskom projektu Dina petrokemija oni zastupaju svog glavnog dioničara Kazakh Oil Trans World Group, najveću kazahstansku grupu u privatnom vlasništvu u naftnom i plinskom sektoru.

Prema pisanju Novog lista, riječ je o holdingu koji ujedinjuje Joint Venture tvrtke s vodećim naftnim i plinskim kompanijama u SAD-u, Kini, Koreji, Rusiji, Ukrajini, EU i još nekim zemljama.

Komentari (3)
Pogledajte sve

pa i da ulaze, kakve to koristi ima za dioničare dioki d.d. u stečaju? nikakve. to je dobra vijest za vjerovnike, ali uzalud kad ekipa ne zna čitati zakone.

manipulacija nikad jaca
sve sa svojim razlogom
odvaja se zito od kukolja

Prestanite lagati ovaj napaćeni narod

New Report

Close