Hrvatska zanimljiva multinacionalnom divu: 17 milijuna eura vrijedna investicija u Svetoj Nedelji

Autor: Darko Bičak , 12. veljača 2019. u 08:02
Čelništvo tvrtke i grada na lokaciji novog centra

Novi skladišni kompleks pokraj Zagreba površine je 18 tisuća četvornih metara, a ima i posebna skladišta za pohranjivanje opasnih i osjetljivih tereta.

Hrvatska postaje sve interesantnije tržište za logističke tvrtke, kako one domaće, tako i za multinacionalne divove.

Najnoviji primjer je 17 milijuna eura vrijedna investicija austrijskog Gebrüder Weissa u njihov novi logistički centar u Svetoj Nedelji u neposrednoj blizini Zagreba. Kako pojašnjava Barbara Bujačić, direktorica tvrtke Gebrüder Weiss Hrvatska, nova lokacija zamijenit će postojeću lokaciju u zagrebačkom Jankomiru, a očekivano dovršenje je do kraja 2019. godine.

Najviši standardi
“Na raspolaganju ćemo imati oko 18.000 kvadratnih metara logističkog prostora. To je gotovo tri puta više nego što imamo sada i to je naš odgovor na značajno povećanje narudžbi u domaćem i međunarodnom prometu roba. Osim toga, ovim značajnim proširenjem potvrđujemo posvećenost poboljšanju naših logističkih usluga u budućnosti”, kaže Bujačić.

1,6 mlrd.

eura ukupni prihod korporacije Gebrüder Weiss u 2017.

Iz ove logističke tvrtke pojašnjavaju da će novo skladište imati i skladište prema tzv ADR standardu (Europski sporazum o međunarodnom prijevozu opasnih tvari) kao i skladište za posebno osjetljivu robu. Iz Gebrüder Weissa ističu da je glavni generator rasta logističkih usluga u Europi, a samim time i u Hrvatskoj, e-trgovina koja je dovela do sve veće potražnje za skladišnom logistikom i uslugama dostave na kućnu adresu. “Želimo unaprjeđivati naše znanje posebice u ovom području. Od 2012. godine tvrtka Gebrüder Weiss u Hrvatskoj nudi isporuku proizvoda naručenih putem interneta krajnjim kupcima.

Poznati trgovci na malo koji posluju putem interneta već koriste ovu uslugu”, kazala je Bujačić prilikom svečanosti početka radova na novom logističkom centru. Dodaje da je njihova investicija u Svetoj Nedelji nastavak pozitivnih trendova u tvrtki Gebrüder Weiss Hrvatska koja je s radom počela 2000. kao mala špediterska tvrtka.

Globalna prisutnost
Danas nudi niz logističkih usluga i među svoje klijente ubraja poznate tvrtke iz područja industrije visoke tehnologije, automobilske industrije, industrije robe široke potrošnje i kemijske industrije. Globalno Gebrüder Weiss ima 7000 djelatnika na 150 vlastitih lokacija, a prihod u 2017. im je bio na razini od 1,55 milijardi eura. Sjedište im je u austrijskom Lauterachu.

Komentirajte prvi

New Report

Close