Ledo sladolede od sada mogu jesti i šeici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Sladoled se direktno iz proizvodnje Leda prevozi do Ujedinjenih Arapskih Emirata, morskim putem od luke Rijeka, Jadranskim i Sredozemnim morem kroz Sueski kanal i Crveno more sve do odredišne luke u Perzijskom zaljevu.

Vodeći hrvatski i regionalni proizvođač sladoleda Ledo napravio je snažan iskorak i na dalekim tržištima Afrike i Azije. Za kompaniju IFFCO Group koja je tržišni lider u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Ledo proizvodi impulsni i obiteljski sladoled. IFFCO Group izvozi u čak 30 zemalja Afrike i Azije, a značajan udjel ima na tržištima Saudijske Arabije, Kuvajta, Katara, Bahreina i Omana.

Suradnja s IFFCO Group počela je 2015. godine kada je Ledo za arapskog partnera počeo proizvoditi sladoled King, a ove godine ponuda je proširena i na obiteljski Quattro sladoled. Na tržištima arapskih zemalja Quattro je jako dobro prihvaćen, ali s malo drugačijom kombinacijom okusa. Popularne Quattro kombinacije su čokolada, vanilija, jagoda i banana, odnosno butter keks, višnja, lješnjak i vanilija.

Sladoled se direktno iz proizvodnje Leda prevozi do Ujedinjenih Arapskih Emirata, morskim putem od luke Rijeka, Jadranskim i Sredozemnim morem kroz Sueski kanal i Crveno more sve do odredišne luke u Perzijskom zaljevu.

„Ledo je jedna od rijetkih regionalnih kompanija koja se na svojim matičnim tržištima uspijeva oduprijeti čak i najjačim svjetskim konkurentima. Uspjeh se može temeljiti samo na kvaliteti, što sve više prepoznaju i naši partneri u dalekim zemljama. Suradnja s Unipexom omogućuje nam iskorak na brojna nova tržišta u Aziji i Africi, na kojima sa svojim sladoledima, ali i s drugim smrznutim proizvodima, sigurno imamo velik potencijal“, ističe predsjednik Uprave Leda Dario Vrabec.

Ledo izvozi ukupno trećinu svoje proizvodnje na dvadesetak stranih tržišta, među kojima su po količinama najvažniji Mađarska i Slovenija, a potom Norveška i SAD. Uz IFFCO Group, Ledo surađuje i s drugim velikim svjetskim kompanijama, kao što su američki Kroger, britanski Tescoi norveški Diplom Is.

Komentari (4)
 • ricardo
  ricardo 6:44 20.4.2016.

  Dobio si okladu,
  Ledo sladoledi su cijenom nesto povoljniji nego kod nas.

 • Frankie
  Frankie 17:00 19.4.2016.

  U ledovim sladoledima se ne stedi na aditivima zato i je najbolji.

 • delboy
  delboy 16:48 19.4.2016.

  kladim se da će tamo ti sladoledi biti jeftiniji nego su kod nas

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!