Las Vegas inspirirao Slavonca da pokrene biznis, danas izvozi u u više od 70 država svijeta

Autor: Poslovni.hr , 20. prosinac 2015. u 10:24
Foto: Elda

Kapacitet novoga pogona ukupno vrijednog 18,3 milijuna kuna bit će 10 milijuna bočica i 50 milijuna ampula različitih aroma godišnje.

Za Darija Marenića iz Nove Gradiške nema stajanja. Prije sedam godina, otkada mu je kineski inovator na sajmu elektronike u Las Vegasu predstavio elektroničku cigaretu, odmah je počeo razmišljati o tome što bi mogao napraviti u toj industriji. Njegova tvrtka Elda iz Nove Gradiške do tada se bavila TV prodajom, a onda je napravila zaokret. 

Danas slove za jednog od najvećih proizvođača tekućine za elektroničke cigarete, a američki stručnjaci uvrstili su ih i na listu deset najkvalitetnijih proizvođača na svijetu. Elda uskoro otvara novi, veći proizvodni pogon, a već je spremna građevinska dozvola za izgradnju i opremanje još jednog novog, piše tportal.

'Proizvodit ćemo ono što najbolje znamo raditi, tekućinu za elektroničke cigarete. Kapacitet novoga pogona ukupno vrijednog 18,3 milijuna kuna bit će 10 milijuna bočica i 50 milijuna ampula različitih aroma godišnje', kaže Marenić.

Ovaj Novogradiščanin orijentiran je isključivo na izvoz, a njegovi proizvodi završavaju u više od 70 država svijeta, od Amerike, Indije, Kine, preko Novog Zelanda i Južnoafričke Republike do Europe. Tekućina za elektroničke cigarete najbolje se prodaje u Švicarskoj i Nizozemskoj. Prva, kažu, ozbiljna narudžba trebala bi krenuti i prema Rusiji, u kojoj, uvjereni su, imaju vrlo dobrog partnera. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

http://www.entrepreneur.com/article/241593

http://www.entrepreneur.com/article/252178

http://www.entrepreneur.com/article/250418

ma ne valjaju ništa, probao sam 7-8 različitih i bezveze su

New Report

Close