Konačna odluka: Županijski sud zabranio štrajk u Croatia Airlinesu

Foto: Borna Filić / Pixsell Foto: Borna Filić / Pixsell

Sud je prihvatio tužbeni zahtjev uprave CA i utvrdio da je nezakonit štrajk koji je za 8. kolovoza najavio sindikat Organizacije radnika Croatia Airlinesa

Županijski sud u Zagrebu u četvrtak je donio konačnu odluku o zabrani štrajka u Croatia Airlinesu (CA), uz obrazloženje da tuženik - sindikat Organizacije radnika Croatia Airlinesa (ORCA)  nije pregovarao u dobroj vjeri radi sklapanja novog kolektivnog ugovora.

Sud je prihvatio tužbeni zahtjev uprave CA i utvrdio da je nezakonit štrajk koji je za 8. kolovoza najavio sindikat Organizacije radnika Croatia Airlinesa (ORCA) zahtijevajući otvaranje pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

Iz Sindikata ORCA koji okuplja pilote i kabinsko i tehničko osoblje Croatia Airlinesa (CA), poručili su da će u slučaju zabrane štrajka pravdu tražiti na Vrhovnom sudu. 

Komentari (5)
 • hasenfefer
  hasenfefer 18:06 10.8.2018.

  Vortac


  Istovremeno, u drugom dijelu EU, Ryanair uredno ide u štrajk. Tužiti i Županijski sud i Upravu Croatie Airlines Europskom sudu pravde, ne mogu za jednu članicu vrijediti zapadnoeuropske norme, a za drugu sjevernokorejske.

  Kako Ryanair uredno leti i za Hrvatsku očekujem da hrvatski sud reagira i zabrani štrajk radnicima Rynaira koji lete iz i u Hrvatsku da nam ne upropaste sezonu turističku!

 • TORNOS
  TORNOS 7:13 10.8.2018.

  Logiku sudbene vlasti najbolje je opisao Ranko Marinković u romanu Zajednička kupka! Sudbena vlast u Hrvatskoj, kao da nikako ne može iskočiti iz dijakronije između politike i prava. Suci su čas političari , čas suci! Ovdje vidimo kako je sutkinja političar u obrazloženju svoje odluke a u samom činu odluke sutkinja!!!

 • Paulie
  Paulie 23:00 9.8.2018.

  Kim Jong Un se ne bi posramio ove države.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!