Konačna odluka: Županijski sud zabranio štrajk u Croatia Airlinesu

Foto: Borna Filić / Pixsell Foto: Borna Filić / Pixsell

Sud je prihvatio tužbeni zahtjev uprave CA i utvrdio da je nezakonit štrajk koji je za 8. kolovoza najavio sindikat Organizacije radnika Croatia Airlinesa

Županijski sud u Zagrebu u četvrtak je donio konačnu odluku o zabrani štrajka u Croatia Airlinesu (CA), uz obrazloženje da tuženik - sindikat Organizacije radnika Croatia Airlinesa (ORCA)  nije pregovarao u dobroj vjeri radi sklapanja novog kolektivnog ugovora.

Sud je prihvatio tužbeni zahtjev uprave CA i utvrdio da je nezakonit štrajk koji je za 8. kolovoza najavio sindikat Organizacije radnika Croatia Airlinesa (ORCA) zahtijevajući otvaranje pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

Iz Sindikata ORCA koji okuplja pilote i kabinsko i tehničko osoblje Croatia Airlinesa (CA), poručili su da će u slučaju zabrane štrajka pravdu tražiti na Vrhovnom sudu. 

Komentari (5)
 • hasenfefer
  hasenfefer 18:06 10.8.2018.

  Vortac


  Istovremeno, u drugom dijelu EU, Ryanair uredno ide u štrajk. Tužiti i Županijski sud i Upravu Croatie Airlines Europskom sudu pravde, ne mogu za jednu članicu vrijediti zapadnoeuropske norme, a za drugu sjevernokorejske.

  Kako Ryanair uredno leti i za Hrvatsku očekujem da hrvatski sud reagira i zabrani štrajk radnicima Rynaira koji lete iz i u Hrvatsku da nam ne upropaste sezonu turističku!

 • TORNOS
  TORNOS 7:13 10.8.2018.

  Logiku sudbene vlasti najbolje je opisao Ranko Marinković u romanu Zajednička kupka! Sudbena vlast u Hrvatskoj, kao da nikako ne može iskočiti iz dijakronije između politike i prava. Suci su čas političari , čas suci! Ovdje vidimo kako je sutkinja političar u obrazloženju svoje odluke a u samom činu odluke sutkinja!!!

 • Paulie
  Paulie 23:00 9.8.2018.

  Kim Jong Un se ne bi posramio ove države.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve