Kako je malo poznata hrvatska tvrtka dobila posao od pola milijarde eura

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2015. u 10:41
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Partneri će im biti domaće tvrtke koje su vezane uz brodogradnju i domaća brodogradilišta.

Javnosti gotovo nepoznata riječka tvrtka “Rektor” dobila je od libijske vlade spasa iz Tripolija posao vrijedan 500 milijuna eura, za gradnju 39 brodova i trening Libijaca kako bi se umanjio dramatični humanitarni problem imigranata iz afričkih i azijskih zemalja, o čijem stradavanju u Sredozemlju slušamo gotovo svaki dan. Ugovor su u Misratahu potpisali Velibor Zjačić, menadžer i financijski direktor tvrtke, i Reda A. Essa, zapovjednik centralnog sektora libijske obalne straže, kojega je ovlastio premijer, pa će “Rektor” izgraditi flotu za morski pojas Libije koji je dug gotovo 2500 kilometara, a u drugoj fazi organizirati i trening za pripadnike obalne straže.

"Iznimno smo zadovoljni ovim ugovorom jer on znači veliki posao za naše ljude. Naši partneri bit će domaće tvrtke koje su vezane uz brodogradnju i domaća brodogradilišta. Cilj nam je oživiti i male škverove. Veliku podršku i pomoć u realizaciji imali smo od našeg Ministarstva vanjskih poslova, ministrice Vesne Pusić i njezina zamjenika Joška Klisovića", kazao je za Slobodnu Dalmaciju Zjačić.

Na pitanje mogu li biti sigurni u realizaciju posla s obzirom na kompleksno stanje u Libiji, koja praktički ima dvije vlade, Zjačić kaže:

"Četiri dana smo sada bili tamo i tvrdim da je medijska slika o stanju u zemlji iskrivljena. Situacija je mirna i mi smo se osjećali potpuno sigurno. Libija je bogata zemlja, a njezina vlada spasa, na čelu s Khalipom Mohamedom AlGhawilom, želi riješiti problem izbjeglica te ostvariti bolju suradnju s Europskom unijom".

Tvrtka “Rektor” već četiri godine uspješno radi na području Afrike pa su i Libijci čuli za njih. Počeli su razgovore, a onda i prezentirali svoj model kako bi mogli pomoći u boljoj kontroli obale, ali i zbrinjavanju izbjeglica.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close