Jedan od napoznatijih domaćih brendova cigareta: Ronhill odlazi u povijest

Autor: Poslovni.hr , 22. rujan 2016. u 16:09
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na BAT-ovoj konferenciji za medije u četvrtak je najavljeno preimenovanje brenda Ronhill u Dunhill od početka idućeg mjeseca.

Nakon uspješne migracije Benstona u Rothmans, od početka idućeg mjeseca Ronhill ulazi u Dunhill obitelj, najprestižniji BAT-ov brend koji se prodaje u više od 200 zemalja.

>>  FOTO: BAT ulaže dodatnih 30 milijuna eura u tvornicu u Kanfanaru i najavljuju borbu s crnim tržištem

„U osam godina neprestanog pada Ronhill je izgubio više od polovine svog početnog tržišnog udjela iz čega je jasno da potrošači traže promjenu koja se ogleda najviše u sve većoj potrošnji internacionalnih brandova“, rekao je John Brady, član Uprave BAT Adria zadužen za marketing, a prenosi Agrobiz.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Brend uništen po istom uzoru kao i sve ostalo domaće. Kvaliteta, ionako ne baš visoka, je naglo padala, dok je cijena strmoglavo rasla. Tako se ne posluje. Tržište duhana i duhanskih proizvoda će u RH jednako opadati kao na zapadu Europe. To su neminovni trendovi koji će uslijediti postepeno, pa makar Balkan bio regija gdje statistički gledano najviše ljudi puši pod broju stanovnika u usporedbi s ostatkom Europe. Svi domaći proizvodi i brendovi (često pogrešno korišten riječ u RH) koje se drži na visokoj cijeni (a toga je 80% do 90% u RH) će imati sličnu sudbinu. Hrvatski proizvođači domaće proizvode moraju nuditi i prodavati po realnim, puno nižim cijenama na domaćem tržištu pa će i uvoz istih artikala pasti, a bolesno i perverzno je da su mnogi domaći artikli jeftiniji iz uvoza nego kad ih domaći proizvođač izravno plasira na police domaćih trgovina.

New Report

Close