Janaf sklopio tri nova posla – vrijednost ugovora prelazi 125 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/H , 12. prosinac 2016. u 15:46
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Jadranski naftovod (Janaf) izvijestio je u ponedjeljak kako je sklopio dugoročne ugovore s britanskim VITOL-om, češkim Unipetrolom i hrvatskom tvrtkom Crodux derivati dva.

"Janaf je nastavio s intenzivnim poslovnim aktivnostima ugovorivši vrijedne dugoročne poslove s VITOL-om, Unipetrolom i Crodux derivatima dva, što će zasigurno rezultirati nastavkom ostvarivanja dobrih poslovnih rezultata i u 2017. godini", navodi se u priopćenju.

S jednim od vodećih svjetskih trgovaca naftom, britanskim VITOL-om Janaf je ugovorio i potpisao ugovor o višegodišnjem skladištenju, a s Crodux derivatima dva višegodišnje ugovore o dodatnim kapacitetima skladištenja naftnih derivata na terminalima Omišalj i Žitnjak.

Ukupna vrijednost tih ugovora prelazi 125 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Janaf je potpisao i višegodišnji ugovor o transportu nafte s češkim Unipetrolom na dionici Omišalj – Gola. 

Potpisivanje toga ugovora još je jedan dokaz da strani poslovni partneri prepoznaju Janaf kao sigurnog i pouzdanog partnera koji može ispuniti najviše svjetske standarde u pružanju usluga transporta i skladištenja nafte, što, kako ističu iz Janfa, rezultira i nastavkom ostvarivanja dobrih poslovnih rezultata na inozemnim tržištima. 

Ujedno se podsjeća da je Janaf nedavno u Zagrebu organizirao međunarodnu naftnu konferenciju "Izazovi i jačanje suradnje kao pokretači rasta", koja je okupila poslovne partnere Janafa iz Hrvatske i zemalja srednje i jugoistočne Europe kao i vodeće europski naftne stručnjake. Sudionici konferencije razmijenili su mišljenja, informacije i iskustva o najnovijim događajima i trendovima u naftnoj industriji te posebno transportu nafte i skladištenju nafte i naftnih derivata, a u cilju unapređenja poslovne suradnje i realizacije projekata od zajedničkog interesa, napominju iz Janafa. 

Sve to utjecat će na stabilnost Janafa kao jednog od najznačajnijih poslovnih subjekata u Hrvatskoj i važnog čimbenika u energetskoj sigurnosti ovog dijela Europe, navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close