Ingra i IGH ipak izgubili posao u Kataru?

Autor: Ante Pavić , 18. travanj 2013. u 15:50
Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Iako su u igri za projekt rukometne dvorane bili Ingra s jedne te domaći konzorcij predvođen IGH-om s druge strane, izvor blizak poslu kaže da su se u igru umiješali francuski građevinari koji su bili u nedavnom posjetu Kataru.

Projekt izgradnje rukometne dvorane u Kataru vrijedan 100 milijuna eura po svemu je sudeći izmakao iz ruku domaćih građevinskih kompanija, saznaje Poslovni.hr iz neslužbenih izvora. Iako su u igri bili Ingra s jedne te  domaći konzorcij predvođen IGH-om s druge strane,  izvor blizak poslu kaže da su se u igru umiješali i francuski građevinari koji su bili u nedavnom posjetu Kataru i koji gaje dobre veze bogatim emiratom preko nogometnog kluba Paris St. Germain čiji je vlasnik Kataranin Nassera Al-Khelaifi.

Otto Barić, glavni projektant dvorane koju je IGH u konzorciju s Tehnikom, Zagorje tehnobetonom i slovenskim Elanom ponudio Kataru, već je ranije izjavljivao kako borba između Ingre i IGH neće rezultirati ničim dobrim za obje tvrtke. Čini se da se to na kraju i dogodilo, ali vjerojatno ima malo veze s njihovim prethodnim sukobom za katarsku dvoranu. U Ingri su Poslovnom.hr poručili da su još u siječnju katarskim investitorima predstavili projekt, ali da još uvijek čekaju odgovor koji je već davno trebao stići. Potvrdu informacije da je posao izgubljen zatražili smo i u IGH, no do objave teksta nismo dobili odgovor.

Dvorana za čiju gradnju su se trebali natjecati domaći građevinari trebala je biti treća rukometna dvorana za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u rukometu koje se treba održati 2015. godine u Dohi. Spomenuta dvorana zapravo nije niti nužna za održavanje prvenstva pa je usprkos trudu bivše i sadašnje izvršne vlasti u Hrvatskoj da poguraju projekt kod emira, već na početku bilo nesigurno hoće li Katarani uopće graditi dvoranu. Osim toga, upozoravaju građevinari, dvoranu je ionako trebalo početi graditi prije dva mjeseca kako bi se fizički stigla završiti do početka svjetskog rukometnog prvenstva pa je moguće da će i francuski građevinari ostati kratkih rukava. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Zar je netko mislio da mogu dobiti posao u inozemstvu?

Vijest bi bila da je Jure dobio neki posao van Hrvatske.

Rusija, Crna Gora, Qatar, idemo dalje slijedeca stanica Azerbejdzan.

[emo_mrgud][emo_mrgud][emo_mrgud][emo_mrgud][emo_mrgud]

New Report

Close