Ina osniva informatičku tvrtku Plavi tim

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. studeni 2015. u 09:28
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nova tvrtka u stopostotnom vlasništvu Ine, počinje s radom u utorak, 1. prosinca.

Ina osniva tvrtku Plavi tim koja će djelovati kao uslužni informatički centar za Ina Grupu i druge klijente, a u nju prelaze zaposlenici Ininog Sektora informatičkih servisa, priopćeno je iz Ine.

Nova tvrtka u stopostotnom vlasništvu Ine, počinje s radom u utorak, 1. prosinca.

Tvrtka će raditi kao zajednički uslužni informatički centar s naglaskom na pružanju informatičkih usluga, uključujući informatičke sustave i upravljanje infrastrukturom za društva Ina Grupe i druge.

Plavi tim će, kako se navodi u Ininioj obavijesti na Zagrebačkoj burzi, obavljati usluge koje su do sada bile dio sektora Ina Informatički servisi.

Dugoročna strategija novoosnovane tvrtke je pružanje visokokvalitetne stručne informatičke usluge, jedinstvene na razini Ina Grupe, istovremeno poboljšavajući učinkovitost na razini Ina Grupe i razvoj sinergije pružanjem informatičkih usluga svim tvrtkama Ina Grupe i ostalima.

Organizacija zajedničkog uslužnog centra u skladu je s najboljom međunarodnom praksom, ističu iz Ine.
Napominju i kako je zaposlenicima Sektora informatičkih servisa ponuđen je prelazak na rad u novoosnovanu tvrtku Plavi tim.

Predsjednica sindikata Inaš Maja Rilović Hini je rekla da je riječ o 120 radnika koji će prelaskom u novu tvrtku zadržati kontinuitet radnog staža te prava koja su stekli kao zaposlenici Ine. Ocjenjuje da sigurnost njihovih radnih mjesta nije ugrožena, a osnivanje Plavog tima smatra boljim rješenjem nego da je Ina informatičke usluge osigurala outsourcingom. Dodaje da će za radnike Plavog tima u početku na snazi biti pravilnik o radu, a tijekom siječnja očekuje sklapanje kolektivnih ugovora za Inina društva, među njima i za Plavi tim.

Komentirajte prvi

New Report

Close