Odabrana kompanija koja će izraditi projekt sanacije Krčkog mosta

Obnovit će se kolničke ploče iznad lukova mosta/Nel Pavletić/PIXSELL Obnovit će se kolničke ploče iznad lukova mosta/Nel Pavletić/PIXSELL

Autocesta Rijeka-Zagreb izabrala najpovoljnijeg ponuđača za opsežan posao.

Institut IGH, kompanija koja se bavi istraživanjem i razvojem u graditeljstvu, nakon otplate pretposljednje rate duga iz predstečajne nagodbe, potpisao je s javnim naručiteljem Autocesta Rijeka - Zagreb ugovor o uslugama provedbe istražnih radova i izrade projekta sanacije konstrukcije Krčkog mosta. 

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, kako navode, odabrani su kao najpovoljniji ponuditelj za usluge specijalističkoga pregleda i provedbu istražnih radova te izradu izvedbenog projekta sanacije betonske i asfaltne kolničke konstrukcije ploče iznad malog i velikoga luka Krčkog mosta.   

Vrijednost ugovora je 335.110 kuna, a rok za izvršenje usluge 120 dana od uvođenja u posao.

Zasluge u konkretnom natječaju idu Odjelu za projektiranje konstrukcija Zavoda za projektiranje Instituta IGH, čije ključne specijalnosti predstavljaju i istražni radovi stanja građevina i projekti sanacija. 

Riječ je o odjelu u kojem trenutačno radi tridesetak stručnjaka. Uz projekt Krčkog mosta još su angažirani na desetak većih ugovora sanacije infrastrukturnih prometnih i energetskih te javnih građevina u Hrvatskoj. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve