HT otpušta oko 60 zaposlenika, otpremnina 230 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr/H , 13. veljača 2018. u 16:44
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski telekom (HT) zbog poslovno uvjetovanih razloga do kraja ožujka namjerava otpustiti oko 60 zaposlenika, uz prosječnu otpremninu od 230 tisuća kuna bruto i druge stimulativne uvjete, izvijestila je danas ta kompanija.

Smanjenje broja zaposlenih HT obrazlaže osiguravanjem uvjeta za razvoj i prilagodbom poslovanja tržišnim i tehnološkim trendovima.

"U sklopu ovih promjena je i smanjenje broja zaposlenika iz poslovno uvjetovanih razloga. U okviru tog procesa utvrđen je višak od oko 60 zaposlenika kojima kompanija, iz poslovno uvjetovanih razloga, do 31. ožujka 2018. godine namjerava otkazati ugovore o radu", kaže se u HT-ovoj obavijesti.

Dodaje se kako se smanjenje broja zaposlenika provodi sukladno Zakonu o radu i kolektivnom ugovoru te da mu se pristupa "s punom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću".

Tako je, kako se navodi, uz otpremninu zajamčenu kolektivnim ugovorom, donesena odluka o dodatnim, stimulativnim otpremninama koje će se isplatiti zaposlenicima, ovisno o godinama radnog staža u kompaniji, a za određene kategorije zaposlenika osigurana je i isplata posebnog dodatka u iznosu od šest plaća.

Prosječna otpremnina po zaposleniku iznosi 230 tisuća kuna bruto, kažu u HT-u.

Osim uvećanih otpremnina, HT je zaposlenicima osigurao stručnjake koji ih savjetuju o lakšem snalaženju na tržištu rada i rješavanju njihovog radnog statusa, a dodatno zaposlenicima koji odlaze iz kompanije HT subvencionira edukacije po izboru u iznosu do pet tisuća kuna.

Zaposlenicima koji će biti dio viška kompanija će ponuditi posao u području za korisničko iskustvo, u skladu s poslovnim potrebama HT-a, kaže se se u obavijesti.

Komentirajte prvi

New Report

Close