Hrvatska pošta nagrađuje svoje radnike

Autor: Poslovni.hr , 05. siječanj 2018. u 15:45
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Nagrada uplatom u dobrovoljni mirovinski fond poticaj je svim radnicima koji su svojim pristupom radu i predanošću uvelike pridonijeli pozitivnim rezultatima poslovanja tvrtke.

U skladu s razvojnom Strategijom Pošta2022., koja stavlja naglasak na izvrsnost i kulturu postizanja rezultata, Hrvatska pošta ovih je dana prvi put nagradila izvrsne i savjesne radnike uplatom u dobrovoljni mirovinski fond. Ovakvim načinom nagrađivanja Hrvatska pošta, kao društveno odgovoran poslodavac, poboljšava socijalnu sigurnost radnika, ali i nagrađuje lojalnost tvrtki. Štednja u dobrovoljnom mirovinskom fondu ima dugoročne učinke – radnici koji štede u trećem stupu mirovinskog osiguranja trebali bi imati, ovisno o uplatama, i veću mirovinu.

Odabir dobrovoljnog mirovinskog fonda obavljen je u suradnji s konzultantskom kućom koja je provela analizu svih dobrovoljnih mirovinskih fondova na tržištu. Nakon dodatnih pregovora odabran je fond koji je ponudio najbolje uvjete – Erste Plavi PROTECT dobrovoljni mirovinski fond.

Nagrada uplatom u dobrovoljni mirovinski fond poticaj je svim radnicima koji su svojim pristupom radu i predanošću uvelike pridonijeli pozitivnim rezultatima poslovanja tvrtke. Nagrađivanje je povezano s upravljanjem radnim učinkom te su nagrađeni svi radnici koji su ostvarili i premašili zadane ciljeve. Upravljanje radnim učinkom važan je proces za tržišni uspjeh tvrtke i sad je nakon niza godina restrukturiranja, ali i jačanja temeljne djelatnosti i tržišne pozicije stvoren financijski preduvjet da se dobar rad može i nagraditi.

Važno je istaknuti kako je uplata u treći stup mirovinskog osiguranja dobrovoljna odluka poslodavca koja nije propisana nedavno sklopljenim Kolektivnim ugovorom.

Novi Kolektivni ugovor, koji je stupio na snagu 1. siječnja 2018., sklopljen je na tri godine nakon četverogodišnje prakse sklapanja ugovora na jednu godinu. Time su sindikati i Uprava Hrvatske pošte na duže razdoblje dogovorno zaštitili prava radnika Hrvatske pošte. Jedna od bitnijih stavki novog Kolektivnog ugovora je i povećanje plaća radnicima na operativnim radnim mjestima. Tako će, na primjer, poštarima plaća u odnosu na prethodnu godinu biti veća za 400,00 kuna bruto.

Najveća snaga svake tvrtke njeni su zaposlenici, a Hrvatska pošta – s gotovo 10.000 zaposlenika – jedan je od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj. Zato je upravljanje ljudskim resursima vrlo važan dio razvojne Strategije Pošta2022. Potvrda izvrsnosti i visoke kvalitete u upravljanju ljudskim resursima zasigurno je i Certifikat Poslodavac Partner, koji je Hrvatskoj pošti dodijeljen u kolovozu 2017. Uključivanje radnika, njihova edukacija, lojalnost tvrtki, postignuća i proaktivna odgovornost konkretni su ciljevi kojima se u Hrvatskoj pošti svakodnevno teži.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pitam poštare…dali ste zadovoljni?

New Report

Close