Hrvatska lutrija plaća ih 31.000 mjesečno za upravljanje, a oni za ‘analizu’ daju 120.000 kn

Autor: Ksenija Puškarić , 03. travanj 2013. u 12:57
Marko Lacković (lijevo) i Danijel Ferić (desno); Foto: Hrvatska lutrija

Lutrija je sklopila ugovor vrijedan 120.000 kn s Inžinjerskim biroom.

Premda Hrvatska lutrija ima dva člana Uprave koji su zaduženi za upravljanje i razvoj te državne tvrtke i za njihov rad država mjesečno izdvaja 31.000 kuna, ta je tvrtka sklopila ugovor vrijedan 120.000 kuna s Inžinjerskim biroom iz Zagreba koji bi za Lutriju trebao napraviti analizu postojećeg stanja u kompaniji te strategiju razvoja.

Kako kažu u Hrvatskoj lutriji, ova analiza "neće se fokusirati na forenzička ispitivanja, niti se baviti prošlošću". Ona je, tvrde u Lutriji, usmjerena na budućnost odnosno na prikupljanje podataka i stvaranje podloge na osnovu koje će se donijeti strategija efikasnog i transparentnog upravljanja u budućem razdoblju.

"Željeli smo neovisnu analizu kojom ćemo doći do objektivnih rezultata na temelju kojih ćemo donositi te važne poslovne odluke", odgovaraju za Poslovni.hr u Lutriji čiji predsjednik Uprave, Danijel Ferić prima mjesečnu plaću od 16.008 kuna neto, a član Uprave Marko Lacković 15.489 kuna neto.

Inače Inžinjerski biro, tvrtka za pružanje ekonomskih i pravnih savjetodavnih usluga, već je za Vladu u suradnji s Ekonomskim institutom radila i "clean start" ili "Analizu postojećeg stanja u državnim tijelima i trgovačkim društvima s konceptom poboljšanja efikasnosti upravljanja' . 

Riječ je o tvrtki protiv koje je Uskok podignuo optužnicu u slučaju Planinska. Inžinjerski biro u vlasništvu Mladena Mlinarevića je tada na nagovor tadašnjeg premijera Ive Sanadera zgradu u Planinskoj procijenio 8,4 milijuna eura, iako je, kako su pisali pojedini mediji, njegova realna vrijednost bila 4,8 milijuna kuna.

 

Komentari (20)
Pogledajte sve


komentar na većinu prošlih komentara: prije nego što krenete pljuvati po dvojcu iz naslova i laprdat gluposti na temelju predrasuda, bilo bi pametno malo progooglati o njima. Konkretno, za početak, Lac je završio FER s prosjekom 5.0. Već to samo po sebi govori nešto o njemu. Nakon toga je završio MBA postdiplomski na ekonomiji s fokusom na strateški menadžment i menadžment znanja. Nadalje, radio je u realnom sektoru, itekako… IBM, Ericsson, Huawei, itd… Napisao je preko 30 znanstvenih radova, bavio se znanstvenim istraživanjima itd… da sad više ne nabrajam. Toliko o komentarima koji se tiču (ne)kompetentnosti. Po meni, Lutrija je itekako izgubila njegovim odlaskom. Ferića neću komentirati jer njega ne znam, ali vjerujem da ni on nije "lajbek".

I onda se ideš blamirat u “zmajevo gnijezdo”?? Ako vrijediš onda se dobro prodaš u realnom sektoru! Iako svi mi imamo faux pas… Sretno dečkima!

Već to samo po sebi govori nešto o njemu. Nakon toga je završio MBA postdiplomski na ekonomiji s fokusom na strateški menadžment i menadžment znanja. Nadalje, radio je u realnom sektoru, itekako… IBM, Ericsson, Huawei, itd… Napisao je preko 30 znanstvenih radova, bavio se znanstvenim istraživanjima itd… da sad više ne nabrajam. Toliko o komentarima koji se tiču (ne)kompetentnosti. Po meni, Lutrija je itekako izgubila njegovim odlaskom. Ferića neću komentirati jer njega ne znam, ali vjerujem da ni on nije "lajbek".

Toliko je kompetentan da je LUTRIJU uspio odvest u minus? Za to zaista moras biti poseban…

@Pajopatak

Dobre reference, ipak najbtnija referenca firme za koju radiš je profitabilnost na kraju godine i u zadnje vrijeme održivi razvoj.

Kako po tom pitanju stoji Hrvatska Lutrija nakon ovih odličnih učenika?

Inače, velika večina svjetski poznatih managera i još bitnije osnivača firmi ima manje referenece od ove dvojice ali zato su povećali svoj firme ili osnovali firme koje su 10 000x ove dvojice ili više.

komentar na većinu prošlih komentara: prije nego što krenete pljuvati po dvojcu iz naslova i laprdat gluposti na temelju predrasuda, bilo bi pametno malo progooglati o njima. Konkretno, za početak, Lac je završio FER s prosjekom 5.0. Već to samo po sebi govori nešto o njemu. Nakon toga je završio MBA postdiplomski na ekonomiji s fokusom na strateški menadžment i menadžment znanja. Nadalje, radio je u realnom sektoru, itekako… IBM, Ericsson, Huawei, itd… Napisao je preko 30 znanstvenih radova, bavio se znanstvenim istraživanjima itd… da sad više ne nabrajam. Toliko o komentarima koji se tiču (ne)kompetentnosti. Po meni, Lutrija je itekako izgubila njegovim odlaskom. Ferića neću komentirati jer njega ne znam, ali vjerujem da ni on nije “lajbek”.

New Report

Close