Geneza ulazi u pazinski Puris i pokreće proizvodnju

Autor: Božica Babić , 08. svibanj 2014. u 18:52
Valentina Ljubešić, direktorica Geneze d.o.o./Marko Lukunić/PIXSELL

Geneza ulazi u pazinski Puris i pokreće proizvodnju, izvijestili su iz kompanije koja je nedavno medijski bila eksponirana radi sporenja s Ministarstvom financija oko Mirne.

Geneza ulazi u pazinski Puris i pokreće proizvodnju, izvijestili su iz kompanije koja je nedavno medijski bila eksponirana radi sporenja s Ministarstvom financija oko predstečajne nagodbe za rovinjsku riblju industriju Mirna. 

Odbor vjerovnika Purisa danas je nakon višemjesečnih pregovora, objavili su iz Geneze, jednoglasno prihvatio njihovu ponudu za ulazak u pazinsku posrnulu tvrtku koja je u stečaju od rujna 2012. nakon što je Đuro Gavrilović odustao od restrukturiranja i investiranja u modernizaciju Purisa. Iz Geneze najavljuju  da započinje novo razdoblje za pazinsku kompaniju. 

Znakovito je da su među predstavnicima vjerovnika uz radnike, lokalnu samoupravu i male vjerovnike bilui i izaslanici Ministarstva financija koji su ovoga puta podržali Genezinu inicijativu da preuzme restrukturiranje Purisa pa je odluka donesena jednoglasno. U Genezi vjeruju da su ovom zaokretu doprinijeli dobri poslovni rezultati te tvrtke, te posebice  jedna od najrelevantnijih referenci iz prehrambene djelatnosti, a to je retzultat koji su u međuvremenu ostvarili u Mirni Rovinj. 

Na današnjem ročištu prihvaćen je zapravo zahtjev Geneze za zakup poslovne cjeline Puris u stečaju. Geneza se obvezala pokrenuti proizvodnju, zaposliti potreban broj radnika te u prodaju u narednom razdoblju uložiti svoj kapital, sva svoja znanja i dosadašnja iskustva s ciljem očuvanja djelatnosti i ovog izuzetnog brenda prepoznatljivog na hrvatskom, ali i tržištu regije.

Geneza u startu namjerava u Purisu zaposliti 80 djelatnika, a nakon pokretanja primarne proizvodnje, inkubatorske stanice i klaonice zaposlit će ih još 40. Koliko će iznositi nužna ulaganja iz Geneze nisu otkrili, ali najavljuju da za Puris i cijeli pazinski prostor nastupa novo, bolje razdoblje.

Komentari (8)
Pogledajte sve

geneza – sisojedi , jadna firma di geneza uđe sa svojim kriznim sisojedima

tip top,
nemoj podcijenjivati Genezu. Pored tih što si nabrojio zaboravio si da su oni ‘krizni menađment’ još u Visu dd – hotelskom poduzeću iz Visa i u Vinu Ilok iz Iloka.

” Postupak predstečajne nagodbe za Mirnu obustavljen je krajem veljače, nakon ročišta na kojem plan financijskog restrukturiranja, koji je predviđao da Geneza i grad Rovinj dokapitaliziraju Mirnu s oko 9 milijuna kuna, nakon čega bi u Mirni stekli 76,52 posto vlasništva, nije prihvatio najveći vjerovnik, Ministarstvo financija. Nakon obustave postupka predstečajne nagodbe, Fina je krajem ožujka Trgovačkom sudu u Rijeci Stalnoj službi u Pazinu uputila prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad Mirnom” ..to je caka. Doći do vlasništva a poslje to mogu preprodati. Samo zemljišta Mirne vrijede 200 mil kuna.

čudna neka geneza??? ušli su u Helios – stari grad; ulaze u mljekaru split; mirnu; puris???? reklo bi se vrlo “sposobni”?? međutim u njihovom FI se vidi da baš i nemaju neke lovice ( osim za plaće )!!! sve me podsjeća na Škegrinu školu.[emo_smijeh]
tko bu to platio i sa čime?????

New Report

Close