GEN-I pobijedio HEP, opskrbljivat će strujom ministarstva i urede državne uprave

Autor: Poslovni.hr , 19. lipanj 2013. u 16:18
Robert Golob, predsjednik Uprave GEN-I

Tvrtka ističe kako je ponudila najpovoljnije uvjete na javnom natječaju za opskrbu električnom energijom.

Tvrtka GEN-I u svom današnjem priopćenju ističe kako je ponudila najpovoljnije uvjete na javnom natječaju za opskrbu električnom energijom. Kako kažu, to je potvrđeno danas iz Državnog ureda za središnju javnu nabavu koji je raspisao natječaj.

Ponuda tvrtke GEN-I Zagreb d.o.o. ocijenjena je ekonomski najpovoljnijom te će tako GEN-I u sljedeće dvije godine električnom energijom opskrbljivati 35 ministarstava i ureda državne uprave u Hrvatskoj.

"Suradnja s najvišim državnim tijelima Republike Hrvatske dodatna je potvrda naše ozbiljnosti, kvalitete i snage. Ovime smo ponovno pokazali kako smo u stanju ponuditi najpovoljnije cijene opskrbe električnom energijom. Važno je istaknuti da se u ponudi tražilo da dio energije dolazi iz obnovljivih izvora, a mi smo uspjeli osigurati da cjelokupna energija koju ćemo isporučivati bude upravo iz obnovljivih izvora", izjavio je Robert Golob, predsjednik Uprave skupine GEN-I.

Na natječaj su, uz ponudu tvrtke GEN-I Zagreb d.o.o., pristigle još dvije ponude. Sve su tri ponude ocijenjene valjanima, no sukladno kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude ponuda koju je dao GEN-I Zagreb d.o.o. ocijenjena je kao ekonomski najpovoljnija. Iznosila je 93 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 16 milijuna kuna manje od procijenjene vrijednosti nabave koja je iznosila 109 milijuna kuna, te 9 milijuna kuna manje od cijene koju je ponudila HEP-opskrba, stoji u priopćenju.

Na temelju članka 98. stavak 1 Zakona o javnoj nabavi, rok mirovanja iznosi 15 dana od dana dostave odluke o odabiru, a rok za žalbu protiv odluke iznosi 10 dana. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

@kraul31, pa nije više monopolist, a osim toga, u hrvatskom interesu je da ta kompanija ipak posluje dobro samo uz povoljnije cijene te zadrži radna mjesta.

tooooo, neka propadne monopolist HEP [emo_palacg]

New Report

Close