FOTO: Zagrebačka pivovara ozbiljno ulazi na craft scenu i otvara mikropivovaru

Autor: Marta Duić , 08. lipanj 2017. u 14:57
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Za tu su priliku i zaposlili novog majstora pivara Mirka Banića Ištuka koji kaže kako je velik izazov raditi u suvremenom pogonu i s takvom tehnologijom koja je inače teško dostupna na domaćem tržištu.

Danas je u Pivani, pivnici Zagrebačke pivovare, najavljen početak radova na novoj mikropivovari. Građevinski radovi počet će do kraja ovog mjeseca, a otvorenje mikropivovare u vanjskim prostorima Pivane se očekuje na jesen. Ukupna vrijednost investicije iznosi nešto više od 11 milijuna kuna, a sve ljubitelje piva očekuju sezonski specijali i piva koja će za početak biti dostupna samo u mikropivovari, i kasnije eventualno na nekim ekskluzivnim lokacijama.

Kako kaže Tina Puhalo Grladinović, mikropivovara je nastavak projekta Pivana koja je otvorena prije nešto više od dvije godine, a u kojoj će se proizvoditi različiti stilovi nepasteriziranog i nefiltriranog piva u manjim količinama.

"Ovim projektom želimo podići kategoriju pivarske industrije kao važne gospodarske grane na višu razinu. Kao i uvijek do sada u srcu priče su potrošači i  prema njihovim željama i potrebama radimo inovativne proizvode visoke kvalitete", pojasnila je Tina Puhalo Grladinović.

Za tu su priliku i zaposlili novog majstora pivara Mirka Banića Ištuka koji kaže kako je za njega velik izazov raditi u suvremenom pogonu i s takvom tehnologijom koja je inače teško dostupna na domaćem tržištu.

"Naš odgovor na potrebe tržišta je da pratimo želje kvalitetom našeg piva. Craft scena je u uzletu koji je nezaustavljiv, a mi smo se odlučili vratiti korijenima i potrošačima dati ono što traže", istaknuo je Mirko Banić Ištuk, glavni majstor pivar u mikropivovari.

Kako tvrdi pivski znalac Milan Peh, piva koja će se raditi u mikropivovari bit će po svjetskim standardima, nefiltrirana i nepasterizirana, a otkrio je i kako će je proizvoditi u količinama od 5.000 hektolitara godišnje. Više puta godišnje biti će specijali, točnije posebne pive u ponudi. Oprema u proizvodnom pogonu je uvozna, iz Češke i Njemačke i upravo zbog te suvremene opreme moći će biti precizni što je ključno u craft pivarstvu. "Spremamo vam fine stvari i nastavljamo osluškivati tržište", zaključio je  Banić Ištuk.

Komentari (3)
Pogledajte sve

to će se događati sve više i više na polju prehambenih proizvoda. kvaliteta će istisnuti industrijski “napoj” proizvođača koji samo lovu oće zaradit, a ostalo manje bitno.

Uzalud vam trud svirači, pivopije su prepoznali kvalitetu vaših pripravaka…

Baš je dobra ta MIRKO-pivovara …. HA HA HA !

New Report

Close