FOTO: Otvoren deterdžentomat, litra odnosno kilogram stoji od 6 do 8 kuna

Foto: Sandra Simunovic / PIXSELL Foto: Sandra Simunovic / PIXSELL

Predstavljen je novi aparat deterdžentomat – aparat za deterdžente u rinfuzi u prvom hrvatskom food outletu Žabac.

Na zagrebačkoj Trešnjevci od danas je deterdžente za razne namjene moguće kupovati u rinfuzi na deterdžentomatu po povoljnijim cijenama. Po litiri odnosno kilogramu cijene se kreću od 5,99 do 7,99 kuna. U kupnju se može doći s vlastitim spremnikom odnosno bocom ili se boca može kupiti u trgovini. 

Iz trgovine Žabac su izvijestili da su u suradnji s Centrom za inkluzivne radne aktivnosti zaposlili jednu osobu s invaliditetom koja će raditi na deterdžentomatu po 4 sata dnevno te pomagati kupcima u korištenju aparata. Zaposleniku Filipu Bosaku ovo je prvi posao te je ovom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što je dobio priliku za rad. 

Projekt deterdžentomata razvili su u suradnji s domaćom tvornicom Labud.

Mario Žamboki, suvlasnik prvog hrvatskog food outleta Žabac, naglasio je kako se ovakvim načinom kupnje deterdženata bez ambalaže pridonosi očuvanju okoliša. Poanta je u tome da kupci dođu s vlastitiom ambalažom u koju se natoči deterdžent iz rinfuze po vrlo povoljnim cijenama. Sredstva koja se nude su sredstvo za pranje posuđa, omekšivač za rublje, detrdžent za rublje, univerzalno sredstvo, sredstvo za sanitarije te sredstvo za čišćenje stakla.

Komentari (2)
 • renči
  renči 21:20 8.1.2018.

  Kirine, pa to je food outlet ! Žabac je trgovina za siromašne.
  Zaista, svaka čast !

 • Kirin
  Kirin 5:00 5.1.2018.

  Svaka čast!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!