FOTO: Počinje gradnja 790 milijuna kuna vrijednog luksuznog hotela s pet zvjezdica

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2019. u 14:12
FOTO: Press

U okviru hotela će se nalaziti i najveći hotelski event centar u Istri s kongresnim kapacitetom od 1.200 gostiju.

Valamar Riviera danas je u Istarskoj sabornici u Poreču predstavila najveći projekt u hrvatskom turizmu s čijom izgradnjom započinje u narednim danima. Valamar će u porečkoj zoni Pical realizirati investiciju u Hotel Pinea ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna, čiji dovršetak je planiran za sezonu 2021. godine. Pinea Hotel bit će luksuzni cjelogodišnji hotel s pet zvjezdica i 514 smještajnih jedinica, u okviru kojeg će se nalaziti i najveći hotelski event centar u Istri s kongresnim kapacitetom od 1.200 gostiju. Projekt predstavlja transformaciju porečkog turizma prema onom više kvalitete, koji će otvoriti 500 cjelogodišnjih radnih mjesta, dovesti goste bolje platežne moći, povećati potrošnju, produljiti turističku sezonu i poboljšati kvalitetu plaža i šetnica u zoni Pical za građane i goste grada Poreča.  

Uz već realizirana ulaganja u prethodnom razdoblju, Valamar planira ukupno uložiti oko 1,5 milijardi kuna u zonu Pical čime će nastati jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj, koja uz Hotel Pinea obuhvaća ove godine otvoreni Valamar Collection Marea Suites 5*, Valamar Parentino Hotel 4* (ex Zagreb) koji će se proširiti i dodatno obogatiti sadržajima za sezonu 2020. te postojeće smještajne kapacitete Valamar Pinia Hotela. Proširit će se gourmet ponuda s raznovrsnim restoranima i barovima. Valamar će u novoj zoni Pical u suradnji s Gradom urediti plaže, šetnice, sportske i rekreacijske sadržaje za građane i goste grada Poreča. Posebna briga posvećena je uređenju hortikulture i očuvanju šumice u zoni Pical, što uključuje i sadnju novog drveća, raslinja i ukrasnog bilja kako bi se sačuvala posebnost zelene zone Picala.

„Ovim ulaganjem Valamar nastavlja strategiju podizanja kvalitete portfelja i usluga prema turizmu visoke dodane vrijednosti. Nova zona Pical predstavlja transformaciju porečkog turizma prema onome više kvalitete koji će osigurati cjelogodišnji turizam i značajno povećati turističku vrijednost destinacije. Ulaganjem u zonu Pical uredit će se plaže, šetnice i rekreacijska zona te će se izgraditi unutarnji plivački bazen za građane i goste grada u skladu s misijom Valamara da razvija turizam na društveno odgovoran i održiv način“, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara, prilikom predstavljanja investicije.

Sveobuhvatno uređenje nove zone Pical, građanima Poreča će, uz 20.000 m2 uređenih plaža i šetnica uz more, donijeti i 4 kilometra dugu uređenu rekreacijsku stazu, unutarnji sportski bazen s 5 plivačkih staza koji će raditi cijelu godinu te vanjski plimni morski 50-metarski bazen što će zasigurno potaknuti daljnji razvoj sportova na vodi i općenito razvoj sporta na Poreštini.

„Ulaganjem u novu zonu Pical otvorit će se oko 500 novih radnih mjesta te omogućiti cjelogodišnji turizam kao okosnica budućeg razvoja Poreča. Ova velika investicija potaknut će i jači razvoj lokalnog gospodarstva. Poreč će po prvi puta dobiti i veliki unutarnji sportski bazen koji će biti otvoren cijele godine što predstavlja posebnu vrijednost za sportaše i rekreativce“, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.   

Početak radova u zoni Pical planiran je za listopad ove godine, a na gradilištu će u narednih godinu i pol dana biti angažiran velik broj lokalnih poduzeća i obrtnika.

Nakon prezentacije na kojoj su sudjelovali predstavnici Grada Poreča, gradski vijećnici i predstavnici TZ-a, u Istarskoj sabornici je otkrivena maketa projekta te otvorena izložba s informacijama o investiciji koju će građani moći razgledati do 4. listopada. 

Komentirajte prvi

New Report

Close