FOTO: Otvorena dva nova ljetovališta – najveća investicija u turizmu ove godine

Autor: Marija Crnjak , 08. lipanj 2017. u 14:51
FOTO: Jurica Galoić

Investicija je zaposlila 630 ljudi, odnosno 350 novozaposlenih, te angažirala 130 lokalnih tvrtki na samoj izgradnji i uređenju resorta. Projekt su razvili kroz suradnju s dva strateška partnera, TUI i Rewe grupom, koji će u sljedeće tri godine u Rabac dovesti više od 100 tisuća gostiju.

Turistička kompanija Valamar Riviera danas otvara dva nova ljetovališta u Rapcu, Valamar Girandella Resort 4*/5* i Family Life Bellevue Resort od četiri zvjezdice. 

Radi se o brownfield ulaganju, odnosno rekonstrukciji postojećih objekata u vrijednosti od 652 milijuna kuna, što predstavlja najveću ovogodišnju investiciju u hrvatskom turizmu. Investicija je zaposlila 630 ljudi, odnosno 350 novozaposlenih, te angažirala 130 lokalnih tvrtki na samoj izgradnji i uređenju resorta. Projekt su razvili kroz suradnju s dva strateška partnera, TUI i Rewe grupom, koji će u sljedeće tri godine u Rabac dovesti više od 100 tisuća gostiju. Investiciju u Rabac zaključuju sljedeće godine otvaranjem obiteljskog hotela Maro Resort s pet zvjezdica koji će poslovati pod brendom Kinderhotels. 

Danas je održan i Dan investitora Valamar Rivijere, na kojem je predstavljeno Integrirano godišnje izvješće za 2016. godinu, objavljeno danas na Zagrebačkoj burzi. Kompanija je lani ostvarila 1,6 milijardi kuna prihoda, što predstavlja rast od 18 %, dok je operativna dobit iznosila 519 milijuna kuna, što je rast od 18 % u odnosu na 2015. godinu.

"Kao rezultat daljnje optimizacije poslovnih procesa i povećanja prosječnih cijena povećali smo operativnu efikasnost pa je marža narasla za jedan postotni bod na razinu od 34,9 %. Takav rast poslovanja uz stabilan neto dug i povoljan prosječni trošak financiranja koji iznosi oko 2,4 % jasno ukazuje na mogućnosti za daljnja ulaganja i održivi rast vrijednosti kompanije", kaže Željko Kukurin, predsjednik uprave Valamara.

Komentirajte prvi

New Report

Close