Ericsson NT: Prihodi porasli 7, a neto dobit više od 12 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. travanj 2016. u 13:52
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Na izvoznim tržištima, bez Ericssonova, prihodi od prodaje iznosili su istodobno 63 milijuna kuna, što je 6,7 posto manje na godišnjoj razini.

Prihodi Ericssona Nikole Tesle (ERNT) porasli su u prvom tromjesečju 7 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 330,8 milijuna kuna, dok je neto dobit porasla više od 12 posto, objavila je u četvrtak ta kompanija

U poslovnom izvješću se navodi da je neto dobit dosegnula 28,2 milijuna kuna, što je 12,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Operativna dobit skočila je, pak, za 20,6 posto, na 29,2 milijuna kuna.

'Poslovni rezultati u prvom tromjesečju 2016. pokazuju nastavak stabilnog poslovanja. I dalje bilježimo značajan porast prihoda od aktivnosti na Ericssonovu tržištu, zahvaljujući širenju poslova i dobivanju novih odgovornosti, čime je neutraliziran pad prihoda na ostalim tržištima', poručila je u izvješću Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

U izvješću se ističe kako nepovoljna gospodarska situacija na domaćem i stranim tržištima, odgađanje i oprezan pristup kupaca kapitalnim investicijama i dalje značajno otežavaju poslovanje tvrtke, pa stoga na domaćem i tržištima Jugoistočne Europe bilježi pad prihoda od prodaje.

Na domaćem tržištu ukupno je u prvom tromjesečju ostvareno 55,4 milijuna kuna prihoda od prodaje, što je 6,1 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Na izvoznim tržištima, bez Ericssonova, prihodi od prodaje iznosili su istodobno 63 milijuna kuna, što je 6,7 posto manje na godišnjoj razini.

Međutim, na Ericssonovom je tržištu kompanija ostvarila prihode od 212,3 milijuna kuna, što je 16,3 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

U poslovnom izvješću Ericsson Nikola Tesla ističe i kako u ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 16,7 posto, usluge za Ericsson 64,2 posto, dok ostala izvozna tržišta sudjeluju s 19,1 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close