Dvije tvrtke dobile gotovo milijun eura za uzgoj rajčica

Foto: Robert Anic/PIXSELL Foto: Robert Anic/PIXSELL

Isplaćeno je iz IPARD programa gotovo 7,5 milijuna kuna za završena ulaganja u izgradnju staklenika za uzgoj rajčica u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Tvrtkama Hruška staklenici i Valis staklenici isplaćeno je  iz IPARD programa gotovo 7,5 milijuna kuna za završena ulaganja u izgradnju staklenika za uzgoj rajčica u Sisačko-moslavačkoj županiji, izvijestila je u ponedjeljak Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Hruška staklenicima isplaćeno je 3,71 milijuna kuna, a Valis staklenicima 3,75 milijuna kuna, i to, kako navode iz Agencije, za ulaganja u izgradnju staklenika za hidroponski uzgoj rajčice u naselju Prelošćica u Sisačko- moslavačkoj županiji.

 Riječ je o dvije od četiri tvrtke koje zajednički proizvode rajčice u Prelošćici pod brendom "Plodovi sunca". Ukupno ulaganje u staklenike za visokotehnološku proizvodnju rajčica u Prelošćici, prema podacima Grada Siska, vrijedno je više od 40 milijuna kuna, od čega je više od 50 posto povučeno iz IPARD-a.

 Projekt realiziraju tvrtke Valis staklenici, Hruška staklenici, Fructus staklenici i Duga staklenici, koje trenutno zapošljavaju 23 radnika u četiri staklenika, na površini od oko 2,6 hektara.

Komentari (1)
  • bigboffin
    bigboffin 17:06 18.4.2016.

    Hrvatska provodi obrnute strukturne reforme -od sektora sa visom dodanom vrijednosti(propali) prema poljoprivredi. Nakon toga slijedi sakupljanje plodova -dalje se zna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!