Dalekovod zbrinjava višak od 63 radnika

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2013. u 12:13
(Photo: Marijan Susenj/PIXSELL)

Program zbrinjavanja viška radnika bit će obuhvaćeno 63 radnika u društvu Dalekovod.

Uprava Dalekovoda je nakon prethodnog savjetovanja s Radničkim vijećem, Sindikalnim povjerenikom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, dostavila 28.ožujka 2013. godine Program zbrinjavanja viška radnika Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi.

Program zbrinjavanja viška radnika bit će obuhvaćeno 63 radnika u društvu Dalekovod. Tijekom izrade Programa vodilo se računa o rasporedu radnika na druge poslove /odjele ili unutar Dalekovod grupe u okviru njihove stručne spreme.

Programom zbrinjavanja radnici koji imaju najmanje dvije godine neprekidnog staža u Dalekovodu ostvaruju pravo na otpremninu u skladu s odredbama Pravilnika o radu te odredbama Kolektivnog ugovora društva Dalekovod d.d. u iznosu jedne polovine prosječne mjesečne plaće isplaćene radniku u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, za svaku navršenu godinu rada kod poslodavca.

"Zahvalni smo svim radnicima na godinama njihovog radnog vijeka koje su proveli u Dalekovodu, no zbrinjavanje viška radnika dio je neodgodivog procesa provođenja promjena koje su nužne kako bi se stvorili uvjeti za održivo i dugoročno poslovanje Dalekovoda na domaćem i inozemnom tržištu. Dalekovod je od početka poslovanja prolazio kroz različite faze razvoja, a trenutno je pred nama proces ozdravljenja kompanije u kojem moramo provesti promjene kako bi osigurali stabilnu budućnost kompanije '', rekao je predsjednik Uprave Dalekovoda Matjaž Gorjup.

Komentirajte prvi

New Report

Close